Clarificari: Vaccinul “anti-capusa”, borelioza si virusul SFME

Număr afişări : 1.956

Postarea asta nu e despre vaccin, nici despre Borrelia, borelioza si altele din categora asta. E doar ca sa retineti atat: ca vaccinul “anti-capusa” nu e anti-capusa (nicio vietuitoare, cu atat mai putin insectele nu ne-ar ataca daca chimia corpului nostru ar fi alcalina …) si ca n-are nici o treaba cu protectia impotriva boreliozei. Doamne Doamne + noi insine, indivizi responsabili, si imunitatea sunt singurele lucruri care ne pot salva de toti babalaurii pamantului, nimeni si nimic altceva. Punct.

Facem des drumetii in natura, ne-am ales intentionat locul unde sa locuim dupa vecinatatea cu padurea, cu totate formele de viata care sunt in ea … Copiii au incasat in fiecare an cate 3-4 capuse cel putin. Pentru ca de fiecare data lumea ne-ntreaba pe nerasuflate: “Si??? N-aveti facut vaccinul de capuse?”, zic ca tre’ s-o laurim si p’asta.

Nu dom’le, n-am facut, ca vaccinul ala ala n-are nici o legatura cu Borrelia. Teoretic (!) vaccinurile sunt contra unui virus, nu a unor bacterii, cum e Borrelia. Vaccinul asta “pentru capusa” are treaba cu virusul meningoencefalitei de primavara vara, nu cu bacteria Borrelia. Si daca ai un sistem imunitar vanjos, treci peste viroza asta ca peste orice viroza, in 48 de ore esti nou. Vorbim din experienta. Ca de obicei.

La muscatura de capusa se recomanda automat antibiotic, tratament pentru boala Lyme (Borelioza), diagnosticata sau nu. Daca te musca 6 capuse intr-o vara (cum am patit noi pana acum si vara nu-i gata), faci 6 cure de antibiotic? Sau ce solutii cu risc minim de preventie si tratament exista? Sunt doar capusele vectorii acestei “boli” sau si alte insecte?

Pana acum am clarificat cel putin un lucru. Ca vaccinul numit popular “anti-capusa” nu e impotriva Boreliozei, ci pretins impotriva virusului de meningo-encefalita primavara/vara (de fapt e doar impotriva omului insusi).

Completez aceasta postare cu ce facem noi atunci cand ne “ataca” capusele, citeste AICI.
Număr afişări : 1.956

Distribuie: