Copilul meu raceste des si are secretii abundente. Ce recomanzi?

Intrebare (Diana Negrea, 20 Septembrie, 2014): “…am o minune de fetita, Maria, care raceste destul de des, avand secretii fff multe in nasuc, secretii ce ii provoaca tuse si desi incerc prin mai multe metode sa o curat nu reusesc sa o fac total….te rogsa imi spui dac stii vreun remediu pt tuse si pentru a scapa de secretiile, care in timp pot duce la otite (la sfarsitul lui martie am fost internate cu inceput de otita, iar la o zi dupa externare ne-am reintors cu rotavirus luat din spital), si un tratament pt imunizare….multumesc anticipat”

Raspuns: Draga Diana,
Din pacate raspunsurile pe email pe care le-as putea da in astfel de cazuri, cu datele de mai sus, ar fi incomplete, ipotetice si nu neaparat complete. Remediile punctuale, fiele ele si naturiste, tot unor simptome de care vrem sa scapam se adreseaza, nu cauzelor. In acest caz si in toate in care apar simptome a ceea ce medicina moderna numeste “boala” (in realitate doar incercari disperate ale organismului de a se elibera de excedentul de toxine care ameninta s ail distruga) este important sa fie identificata cauza acestor raceli cronice si sa se actioneze asupra ei. Nu pe mail se poate face asa ceva.

Mai ales daca sunteti vaccinati si ati luat anitbiotice pana acum, e mai mult decat firesc sa apara astfel de reactii. Daca mai mancati si lactate, mai les din magazin, nu mai spun. Am scris multe pe blog despre imbolnavire, lactate, otita, etc – asa cum le-am intalnit eu in practica personala. Desigur vei gasi multe raspunsuri citind sau colaborand cu un medic interesat in abordarea holistica a cauzei. Cu drag

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?