Copilul meu are varicela (varsat de vant). Ce sa fac?

Vizualizări: 6.445

11 decembrie 2015

Comentariu la articolul: O carte care va scrie istorie

Intrebare de la Elena:

Buna ziua, as vrea sa-ti cer parerea in legatura cu faptul ca la copii, in Romania in cazul in care acestia fac varicela se recomanda isoprinosine si aciclovir si daca poti, te rog, sa-mi dai niste sfaturi despre cum sa trecem mai usor peste aceasta boala a copilariei care insa poate fi destul de agresiva uneori. Baietelul meu a fost diagnosticat astazi. Multumesc.

 Raspuns

Draga Elena,
E inutil sa-mi dau cu parerea despre recomandarile altor persoane. De ce?

Ceea ce recomanda un medic depinde de gradul de intelegere si deschidere pentru cunoastere, cat si de experimentare personala. Unii cauta puterea vindecarii in lucruri facute de oameni. Altii il cauta in in plante, in alimente naturale, rata de succes a descoperii depinde de locul unde cautam.

Ambii copii (ai mei) au facut varsat de vant. Unul a avut cateva bubite, altul a avut mii, cred, in toatelocurile posibile si imposibile. Asa cum am invatat de la medici cu experienta si asa cum am reconfirmat in cazul copiilor mei, am folosit aceasta abordare.

Multe dintre ”bolile eruptive” ale copiilor sunt pur si simplu ”eliminari” prin piele ale excesului de toxine. Copiii le fac atunci cand cand gaseste puterea si caile deschise sa scoata, cu adevarat, ceea ce organismul are de scos. Uneori copiii fac viroze eruptive care seamana cu bolile copilariei de la manual, alteori n-au nicio legatura.

Atat in Austria, cat si in Romania, medicii (considerati “eretici”) ne-au spus ca “nu-i nimic de facut”, cumva. Adica: dieta usoara, simpla, fara combinatii bombastice sau proteina animala, cu lichide multe (ceai de plante, zeama de supa, freshuri, nu sucuri din magazin!) si repaus timp de 2-3 saptamani – astea reprezinta solutia. Corpul elimina cel mai bine atunci cand organismul se odihneste, cand iese din starea de simpaticotonie in care sunt tinuti uneori si 24/24 copiii nostri.

Iar din partea mamei – liniste sufleteasca, incredere in puterea de auto-vindecare a organismului si genunchiul pus la rugaciune, ideal impreuna cu tata (familia transmite energia ei copiilor).Pentru calmarea senzatiei de prurit (mancarimile) am folosit o solutie mentolata si o solutie uleioasa 1:9, facuta in casa, dupa indicatiile medicilor cu care colaboram, din ulei esential de menta, tea tree, busuioc si ulei de masline.

Cu drag,
Vizualizări: 6.445

Distribuie: