Cu ce putem inlocui laptele praf la 2 luni?

Vizualizări: 6.995
1 Decembrie 2015
Intrebare de la Cristina la articolul : Stii cat zahar reglementat mananca un copil? Eu da. 

Frumos articol, insa de facem daca de exemplu la varsta copilului de 2 luni si jumatate nu mai am lapte. Am consultat si specialisti in alaptare, insa problema mea, aceea a unui flux foarte scazut de lapte, nu a avut rezolvare (am incercat cu pompa, cu medicamente chimice si homeopate, am pus copilul la san ore intregi). Astfel ca, am ajuns intr-un punct in care laptele produs nu mai acopera necesarul copilului. Ce pot face sa evit laptele formula sau exista variante mai putin nocive? Multumesc!

Raspuns:

Draga mea Cristina, multumesc din suflet pentru intrebare. Uite, iti promit ca am sa scriu pe tema asta mai detaliat, adica pe tema ce solutii avem in situatiile in care chiar nu se poate? Din ceea ce am invatat eu de la medicii cu care studiez (Dr. Sorina Soescu, Dr. Robert Morse, Dr. Doru Laza) si din ceea ce am experimentat in timpul alaptarii primului copil, iti spun asa.

1. Solutia ideala, amestecul ideal de minerale, vitamine, zaharuri si grasimi, imediat dupa laptele matern este apa din nuca de cocos tanara. Foarte greu de gasit si de permis financiar in Romania, stiu. Dar am zis ca e bine sa stii.
2. Laptele de cocos obtinut “omeneste” la blender, din pulpa bio si apa filtrata, e o varianta temporara de inlocuire a apei de cocos din nuca tanara.
3. Dr. Robert Morse spune ca – PENTRU COPIII CARE NU POT FI ALAPTATI – de la 2 luni li se poate da suc de fructe exclusiv (de preferat bio si culese coapte, adica sa fie zemoase si dulci) pana la 4 luni cand poate incepe diversificarea cu mai multe fructe si legume. Ambii medici spun ca un copil poate creste luni bune doar cu suc de mere, de exemplu. Conditia este ca merele sa fi beneficiat de soare si de un pamant neintoxicat chimic. Aceasta diversificare timpurie este de preferat in locul laptelui praf. Altfel, diversificarea nu trebuie grabita sub nicio forma la copiii alaptati.
4. Sucurile trebuie sa fie alcaline: mere, pere, pepene rosu, pepene galben, struguri albi.
5. Dr. Morse nu agreeaza atat de mult ideea de lapte vegetal din nuci (migdale, caju, susan, seminte) pentru ca are un continut foarte mare de grasimi si proteine si, supra-solicita si slabesc rinichii si intestinele.
6. Dr. Sorina Soescu spune ca daca un coplas accepta insa si tolereaza laptele vegetal produs de mama lui acasa, atunci combinatia intre sucuri proaspat stoarse si lapte vegetal poate fi alimentatia de baza a unui bebelus in primele 4 -5 luni de viata. ESTE VORBA DE BEBELUSII CARE NU POT FI ALAPTATI.
7. Eu am folosit de la 40 de zile lapte vegetal la primul copil, eram atunci prea bantuita de frici sa ii dau fructe, imi amintesc ca la 6 luni, cand a cerut copilul piersica, i-am dat si imi era frica sa nu il omoare. Iti dai seama ce ceata in minte produce frica si lipsa de cunoastere? Acum am alte cunostinte si alte experiente personale miraculoase in relatia cu fructele, de aceea le consider unul dintre cele mai binefacatoare alimente. Daca folosesti oricare dintre aceste variante de lapte vegetal, iti recomand doar sa cauti pe blog, am scris exact dilutiile pe care ni le-a recomandat dr. Laza. Nu ii dai direct, concentrat, exact din motivele explicate si de Dr. Morse si pentru a depista orice posibile reactii tip intoleranta.

Pe aceeasi tema am mai raspuns aici.

Ca bibliografie iti mai recomand: Retete in dieta de detoxifiere (Dr. Sorina Soescu) si Sa traim sanatos fara toxine! (Dr. Morse).

Cu drag,

 

 
Vizualizări: 6.995

Distribuie: