Cum convingem un medic oncolog ca boala are legatura cu alimentatia?

27 ianuarie 2015, raspunsurile mele sunt inserate cu majuscule in comentariul primit pe blog.
mihaelarajkovic a spus:

….

– O ruda a familiei mele, medic oncolog chirurg de meserie, nu ia in serios schimbarile mele (auzite de la rudele noastre) spunandu-mi ca alimentatia nu are nici o legatura cu boala si ca de ex. procentul ridicat de osteoporoza din tarile nordice are legatura cu lipsa soarelui si deci implicit a vitaminei D si nu e legat de consumul de lactate. Cum se poate raspunde argumentat la asta unui cadru medical?CRISTELA: CEL MAI BUN SFAT PE CARE TI-L POT DA, SUNT SIGURA CA E CEL MAI BUN DIN EXPERIENTA MEA DE APROAPE 15 ANI IN DOMENIUL ASTA, ESTE SA NU ITI CONSUMI ENERGIA CASTIGATA PRIN MANCARE POLEMIZAND SAU CONVINGANDU-I PE SCEPTICI. ADEVARUL ARE 3 FAZE: RIDICULIZARE, OPOZITIE VIOLENTA SI ACCEPTARE.

E APARENT GREU CAND AI IN FAMILIE CADRE MEDICALE, AM EXPERIENTA PERSONALA CU O FARMACISTA CARE A EXPERIMENTAT PE INTREAGA NOASTRA FAMILIE INTERESELE PERSONALE SI TEORIILE PERIMATE  DIN SCOALA. NU NUMAI CU ACEASTA PERSOANA, CI CU ORICINE CAUTA SA TE INTEROGHEZE CA SA TE PROVOACE, PRACTICA URMATOAREA STRATEGIE: SCHIMBA SUBIECTUL. IN LOC SA VORBESTI TU DESPRE TINE, FA-I SA VORBEASCA EI DESPRE EI. NOI SA NU NE LAUDAM CU CELE DESCOPERITE SI NICI CU CELE EXPERIMENTATE, “MISIONARIATUL PENTRU SANATATE” NE TRANSFORMA IN MAIMUTE VORBITOARE. SA VORBIM DESPRE CEEA CE NI S-A INTAMPLAT BINE ODATA CU SCHIMBARILE DOAR ATUNCI CAND CINEVA NE CERE SI ARE NEVOIE AUTENTICA DE SPRIJIN. SA FIM ATENTI, PUTINI DIN CEI CARE INTREABA SUNT INTERESATI, RESTUL SUNT DOAR CURIOSI. SUNTEM CONSTIPATI MENTAL IN MITURI, PREJUDECATI SI RENUNTAM GREU LA ELE. DE ACEEA ALEGE-TI BINE PERSOANELE CU CARE VORBESTI DESPRE CE FACI, ALTFELNU VEI FACE DECAT SA UCIZI TIMPUL SUFLETULUI TAU.

E NORMAL CA ACEST MEDIC SA GANDEASCA ASA PENTRU CA A PETRECUT 6 ANI IN SCOALA SI CEL PUTIN INCA 5 APOI APOI EXPERIMENTATND TEORII PERIMATE SI FARA SA PRICEAPA MARE LUCRU DIN ANATOMIA SI FIZIOLOGIA CORPULUI UMAN, EXPLICATE ATAT DE ALAMBICAT IN SCOALA DE MEDICINA. INDUSTRIA MEDICALA (PENTRU CA MAI ALES CANCERUL A DEVENIT O INDISTRIE, NU O BOALA) TRATEAZA FARA SA TINA CONT DE ALIMENTATIE SI INDUSTRIA ALIMENTARA NE DA DE MANCARE FARA SA TINA CONT DE SANATATE.

INTOTDEAUNA SA CAUTI SA FII INSTRUITA, DAR NU PENTRU A LE ARGUMENTA CELOR CARE TE PUN LA ZID, CI PENTRU A NU TE LASA TU DISTRASA DE LA CALEA CEA DREAPTA. TOTI MENTORII SI PRIETENII MEI APROPIATI SUNT MEDICI. TOTI MI-AU ARATAT CA SE POATE ALTFEL. NU AM INVATAT DECAT DE LA MEDICI CARE AU TRAIT DRAMA CA ISI DUCEAU PACIENTII SPRE MOARTE, PROCEDAND ASA CUM LI SE SPUSESE.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?