Cum faci fata insistentelor “binevoitoare” privind produsele de origine animala la copii?

Număr afişări : 490

Intrebare de la Iris, mama unei fetite de 8 luni.
Comentariul la articolul: Un pranz de post pentru toate varstele

Cum faceti fata insistentei celor din jur privind introducerea produselor de origine animala in alimentatie? Parintii mei m-au atentionat deja ca ii vor da daca ea cere. Ma sperie gandul. Felicitari pentru blog. Cu drag, Iris


Raspuns

Ce facem noi la “insistenta celor din jur privind consumul de produse de origine animala” … deja nu mai exista loc de insistenta. Eu si sotul meu nu permitem astfel de insistente, nici macar pareri.

E o decizie personala si responsabila, bine documentata, testata in practica timp de ani de zile pe noi (eu m-am vindecat si traiesc azi exclusiv datorita acestei diete) si luata in acord cu pediatrul, cu medicii nostri care sunt si prietenii nostri si cu Dumnezeu.

Asa incat daca cineva este interesat sa afle mai multe, ce si cum facem, ii spunem cu placere, fara sa incercam sa convingem/convertim pe nimeni la vegetarianism si fara sa consumam prea multa energie cu amanunte. Daca insa incearca sa ne convinga pe noi de revers, nu exista spatiu pentru asa ceva.

Sincer, pana acum nu am avut astfel de situatii, dar cred ca din cauza privirii si a vibratiei noastre :). Au existat tentative, exprimate mai mult sub forma unor intrebari “testare de ape”: „si ce mancati? si nu are lipsa de calciu? si nu e anemic? si se satura? si creste? si ce veti face cand va creste? si daca va vrea? si nu va e teama ca va avea probleme mai tarziu sau ca vor rade ceilalti copii de el?, etc.

Eu am fost in valea umbrei mortii din cauza incalcarii legilor sanatatii, mai ales a alimentatiei si nu mai vreau sa ma intorc acolo. Nici nu doresc nimanui sa isi piarda sanatatea in acest fel. De aceea imi cresc copii dupa regulile care m-au slavat, de aceea am facut blogul. Si cine are urechi de auzit, aude si daca doreste, incearca.

Voi scrie in curand un articol despre prejudecatile legate de dieta vegetariana si va urma si partea a doua de la diversificare. Sper sa te ajute in momente de clatin.

Orice tip de dieta (mai putin ce abazata e alimente din supermarket) presupune implicare: pregatire in mod sanatos a alimentelor, stabilire a unui meniu zilnic echilibrat, studiu individual.

Toti cei care te bat la cap cu prejudecati, nu vor putea sa iti vindece copilasul in cazul in care sanatatea ii va fi periclitata. In schimb, un mod natural si corect de alimentare iti va fi un aliat de nadejde. Fii tare si increzatoare, studiaza, probeaza si roaga-te sa iei doar decizii corecte pentru copii tai.

Cu drag, inainte!
Număr afişări : 490

Distribuie: