Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Noi de junk-food am reusit sa scapam, insa de dulciuri pur si simplu nu stim ce sa mai facem. Cum aude de ceva la gradinita, imediat cand il luam ne spune ca vrea. Dulce sa fie si situatia se repeta continuu.

  1. Draga Mariana,

   Cu rabdare si cu consecventa. Eu le-am explicat de mici care-i treaba cu zaharul si copiii pur si simplu nu mananca. Le-am spus ca mama nu le poate cumpara ceva ii imbolnaveste lent (mananci acum si cand vei fi mare, vei fi bolnav). Ni s-a intamplat sa facem vreo 10 exceptii in astia 6 ani, dar copiii chiar inteleg ce este exceptie si ca la cantitatea uriasa de fructe si legume proaspete pe care le consuma, corpul poate contracara efectul temporar cauzat de zahar. De asemenea imi place sa constientiez impreuna cu ei, efectul deosebt, de placere absoluta pe care il creeaza asupra creierului zaharul, fara de produsele naturale de indulcire pe care le folosesc eu: fructe uscate, frunze de stevia sau miere. E cea mai buna ocazie sa le arat ca ceea ce le-am povestit despre zahar (ca ne pacaleste si ne face sa credem ca e bun, bun si sa vrem non stop) e adevarat. CAnd gusta, isi dau si ei seama deja ca e o placere diferita, deci le-am explicat ca acest lucru se intampla in creier si uite, vedem cum zaharul ataca si inrobeste creierul. In SIMPLU (2), care va aparea la toamna, am explicat pentru copii cum sta treaba cu zaharul. Poate va ajuta. Multe mame mi-au povestit ca ingerii lor, dupa ce au citit Simplu (1), au devenit receptivi la schimbare.

   Cu drag,

   cristela

 2. Draga noastra Cristela, ce modalitate de a folosi frunzele de stevia avem?
  Multumesc mult pentru tot de faci pt noi!

  1. Draga Mihaela, multumesc pentru intrebare. Te referi la ȘTEVIE sau STEVIA REBAUDIANA?

Care este opinia ta?