Cum se foloseste corect Batista Bebelusului?

Pompita de aspirat este diferita de Batista Bebelusului, un dispozitiv care se ataseaza la aspirator (intre timp a aaparut si varianta manuala, se aspira cu gura, nu cu aspiratorul). Pompita poate rani copilasul daca acesta misca sau trage capul, pentru ca are un varf destul de ascutit si de rigid. In plus, nu se poate compara cu eficienta de aspiratie si protectia pe care o ofera Batista Bebelusului.Nu doare, din contra. Eu am incercat mai intai pe noi, ca sa vad cum se simte o astfel de operatiune.

Puterea de aspirare a Batistei e pe masura diametrului orificiului, nu pe masura puterii aspiratorului. La un diametru de 2mm nu are cum sa fie o putere ca cea de la aspirator, unde teava are diametru de 2,5 cm!

Nu trebuie exagerat cu aspiratul, sa nu ranim mucoasa nazala. O data sau de doua ori pe zi este suficient.

Important pentru a nu irita mucoasa nazala este ca atunci cand pui Batista la nas, sa ai grija sa nu se creeze vid, deci intotdeauna, departezi putin o nara de marginea batistei, ca sa intre aer pe acolo si sa eviti vidul.

Eu o folosesc de 2 ori pe zi, cu apiratorul la putere minima si numai dupa ce mucisorii au fost bine inmuiati, asa:

1. Fie cu  inhalatie intre 5-10 min
2. Fie cu apa de mare, ser fiziologic sau solutie salina – ambele caldute (37 grade).  Asezi bebelul in pozitie verticala si tragi ser intr-o seringa. Pui dispozitivul de la batista bebelusului in varful seringii si impingi jetul de ser intr-o nara, ar trebui sa iasa pe cealalata nara. In acest fel, adica tinand copilasul pe verticala, previi ca infectia din nas sa se duca in gat, asa cum are toate sansele daca sta la orizontala. Repeti operatiunea, astepti 2-3 minute si pui batista bebelusului. Daca ti se pare greu asa, poti face doar cu seringa insa atentie, sa nu o ranesti cu varful. Eu de aceea utilizez batista, ca e rotunjita.

Pe calorifer o oala cu apa clocotita cu sare neiodata (aerosoli) – atentie mare, sa fie la distanta de copil si sa nu lasati nesupravegheat! – sau macar prosoape ude pe care picuri ulei de eucalipt, levantica si tea tree. Aerul sa nu fie uscat, pentru ca asta produce “mucisori” (mucus reactiv). Am explicat in articolul meu “Imunizare in realitate. Pe practicate”. despre necesitatea umidificarii aerului.

Cateva cititoare mi-au atras atentia asupra unui articol “anti” Batista Bebelusului. Am transmis raspunsul meu, insa comentariul a fost sters, de aceea il reiau aici, in caz ca cititi articolul si va apuca ingrijorarile.

Am propus autorilor si cititorilor articolului respectiv un punct de vedere diferit, si anume preventia aparitiei mucozitatilor, asa incat sa eliminam grija dilemelor legate de folosirea Batista Bebelusului. De cele mai multe ori medicina moderna si noi, consumatorii ei, ne comportam precum robotii intr-un sistem in care trebuie sa facem doar managementul bolilor. Partea de promovare a sanatatii si de preventie e neglijata considerabil.

“Experienta mea cu Batista Bebelusului este urmatoarea: folosita la nevoie, corect si cu moderatie nu aduce neajunsuri. Nu elimina cauza mucusului, dar previne afectarea zonelor inconjuratoare si aparitia altor “-ite” din zona ORL. Remarc din inceputul articolului cum unii pediatri se si ne alarmeaza despre pericolele intrebuintarii Batistei Bebelusului,in tschimb nu vad niciun motiv de ingrijorarein mercurul, aluminiul si formaldehida din vaccinuri. Pana la urma e normal sa ajungi sa vezi doar cuie in jur, daca tot ce ti-a fost pus la dispozitie e un ciocan.”

Cateva mame care au comentat articolul, au pus aparitia polipilor pe seama utilizarii Batistei Bebelusului. Uitam ca lactatele pasteurizate si/sau laptele praf (ca si toate alimentele rafinate, procesate) sunt de cele multe ori factori declansatori sau care agraveaza afectiunile inflamatorii tip polipi, otite, amigdalite. Iar extirparea lor nu e deloc solutia, ci inceputul altor probleme, pe termen lung. Daca doresti sa afli mai multe citeste:
Scoatem polipii?
Scoatem amigdalele?

Cu iubire,

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Buna! De vreo o 3saptamani ne luptăm cu o otita seroasa la bebe de 11 luni. Îmi poți spune vreun remediu? Nu mai vreau antibiotic. Sau sa ma îndrume spre vreun articol in acest sens. Multumesc

Care este opinia ta?