Cura cu susan rasnit (hipocalcemie)

Număr afişări : 8.680

Eu am suferit ani de zile de lipsa de calciu (hipocalcemie), umblam cu fiolele de calciu dupa mine si cand ma apuca vreo criza intram in prima clinica si imi faceam de urgenta calciu intravenos.

Am rezolvat problema in cel mai simplu si de necrezut (pentru mine) mod cu putinta, cu ajutorul dr. Laza, pe vremea cand era la Breaza: mai intai am eliminat cauza pierderii de calciu (una dintre ele!): lactatele. Apoi am adus aport de calciu usor asimilabil – in fiecare dimineata 1 lingura de susan rasnit, amestecat cu miere si cateva picaturi de suc de lamaie, 20 de zile pe luna timp de 3 luni de zile. Cure repetate, 2-3 pe an. De atunci nu am mai avut probleme de nici un fel cu calciul, nici macar in timpul sau dupa sarcina, cand am fost avertizata ca o sa-mi cada toti dintii daca nu mananc lactate. Insa am folosit curent susan in alimentatie, sub forma de lapte, halva sau pasta (vezi retetele rapide din cartea mea, Simplu. Versuri hranitoare).

Nu mai consum lactate, in primul rand datorita continutului lor mare de grasimi saturate (daunatoare pentru organism, se numesc si grasimi “rele”). Nu numai ca am rezolvat multiple probleme de sanatate dupa ce am renuntat la tot felul de cascavaluri, branzeturi – care mai de care mai nobile -, smantanici “ca la bunica”,unt si iaurturi cu fructe, dar am si eliminat surplusul inconfortabil de grasime si mirosul neplacut al gurii dimineata (halena). Si nu in ultimul rand lactatele din ziua de azi, de pe rafturi, la fel ca si carnea, doar lactate nu se mai pot numi, avand in vedere ce se intampa in timpul procesarii … :(. Dr. Robert Morse spune ca structura chimica a lactatelor pasteurizate este foarte aproape de eca a plasticului!




Număr afişări : 8.680

Distribuie: