Cura de deparazitare (Dr. Sorina SOESCU)

Vizualizări: 94.702
21 iunie 2014
Intrebare de la Oana: Fetita mea de 2 ani nu a fost niciodata o ‘mancacioasa’ si m-am obisnuit cu acest aspect (ma bucur ca este sanatoasa si nu s-a imbolnavit pana acum). Ceea ce m-a ingrijorat in acesti ani a fost ca au fost luni(cand avea sub un an) cand nu lua in greutate decat foarte putin sau deloc. Intre timp, a mai crescut putin pofta de mancare, dar ma intreb daca nu are viermisori si as incerca cura cu ulei esential de cimbru. Pot sa-i dau chiar daca nu ies la analize? Si care ar fi doza si perioada? Cea specificata de tine cu 3 picaturi sau trebuie sa maresc doza? Iti multumesc pentru timpul pe care ni-l acorzi cu atata daruire!

Raspuns:
Draga Oana, multumesc voua.

Lipsa apetitului poate avea cauze multiple. Cata mancare inseamna “suficient” ca sa nu zicem ca “n-are pofta?”. Am raspuns in acest articol.

Desigur poti incerca si o deparazitare (primavara si toamna sunt eficiente, iar daca urmaresti si fazele lunii, atunci te poti ajuta si mai mult).

Doamna dr. Soescu, pe care eu o pretuiesc si de la care invat continuu, recomanda o cură anuală de ”deparazitare” în special la persoanele care consumă zilnic făinoase, dulciuri si lacatate (sunt principalele ”alimente” ale ciupercilor tip Candida și ale paraziților tip Giardia). Cât timp le avem în alimentație nu vom scapa niciodată de acești paraziți indiferent de tratamentele încercate!

Important e sa retinem ca toate produsele cu efect antiparazitar sunt foarte agresive pentru tesuturile noastre. Da, mai elimina cate ceva dintre ”paraziti”, daca acidoza din noi tot ramane si aceasta e de fapt cauza problemei. Cine nu a intelege legaturile dintre limfatice – rinichi – acidoza, va cauta dusmani nevazuti, care trebuie indepartati cu orice chip, pentru ca ei ar fi ”cauza” problemei.

Cine vrea cu adevarat sa scoata “dusmanii” din corp (viermii,  ciupercile din tesuturi si virusii din ganglioni) nu e nevoie decat sa nu le mai ofere hrana. Cand corpul devine alcalin (in toate cele trei palnuri!), cand toate mecanismele sale de eliminare functioneaza bine, oportunisti vor ramane fara “treaba” si vor pleca singuri din corp.

Recomandarile dr. Soescu sunt (funcție de preferințe și posibilități):

Giardinophyt (Plantextrakt)
Extract muguri de Nuc (Plantextrakt)
Wormex (Sun Wave Pharma)
Parasite cleanse (Secom)
Grapefruit seeds extract (Secom)
Citrovital (Naturaplant)
Ulei esențial de Oregano
Antigrip (Daciaplant)
Parasite G si Parasite M – De la Dr. Robert Morse

Alte vermifuge eficiente sunt: propolis, usturoi, cuisoare, scortisoara, pelin, ardei iute.

Eu folosesc cu succes preparatele Dr. Robert Morse pentru paraziti mari si mici (tincturi, macerate glicerinice sau capsule cu pulberi din plante).

Pentru copii, dr. Soescu recomanda cura de 1 luna, 1 saptama cu o saptamana pauza (2 luni in total).

Iata si recenzia realizata de domana doctor produsului Giardinophyt, creatia Acad. Ovidiu Bojor:

“De la începutul carierei mele clinice m-am confruntat cu problema tratamentului parazitozelor intestinale. Le-am întâlnit atât la copii, cât şi la adulţi, însoţite de un cortegiu de simptome variate, în funcţie de constituţia persoanei şi de sensibilităţile sale. Am utilizat de-a lungul timpului diferite scheme de tratament, iniţial folosind schemele învăţate de la profesorii mei şi ulterior dezvoltându-mi propriile scheme, pe măsură ce am acumulat informaţii şi am urmărit cazurile mele în practică.

Acum există disponibil minunatul preparat Giardinophyt, creaţie a unui farmacist îndrăgostit de natură şi de oameni, un suflet luminos pe care am avut privilegiul să-l cunosc personal – dl. Ovidiu Bojor.

Giardinophyt conţine în formula sa o serie de plante cu efecte anti-parazitare, de detoxifiere hepatică şi de întărire a imunităţii organismului, precum Cimbrul, Mărarul, Vetricea, Cuişoarele şi preparatul stupului – propolis.

Am observat deseori, mai ales la copii, că în apropiere de luna plină, mai precis în săptămâna dinainte de luna plină, în fiecare lună, toţi cei cu probleme de infestare parazitară prezintă simptome digestive sau alergice mai accentuate: dureri abdominale, crampe, scaune moi, erupţii pe piele etc.

De multe ori, analizele de scaun sau chiar din sânge nu decelează prezenţa vreunui parazit, dar prezenţa simptomelor clinice, în special în legătură cu ciclicitatea lunară reprezintă o supoziţie puternică. În baza ei, am prescris la mulţi copii preparatul Giardinophyt, în doză corespunzătoare vârstei, o dată pe zi, seara, 7 zile, apoi după o pauză de 7 zile am repetat schema. La peste 90% dintre pacienţi, simptomele clinice dispar după folosirea acestui preparat.

La copiii la care am şi dovada de laborator a existenţei paraziţilor, am propus o schemă de tratament cu Giardinophyt, 5 zile înainte şi 5 zile după luna plină din fiecare lună, iar în seara de lună plină 3 granule de Lamblia CH30 sau Oxiuri CH30 sau Ascaris CH30 – în funcţie de infestarea parazitară corespunzătoare. Schema trebuie urmată 3 sau 6 luni, în funcţie de rezultatele probelor de laborator şi de simptomele clinice ale copilului.
De curând am avut la cabinet o „epidemie” de colici abdominale la adolescenţi, la liceeni şi şcolari mai mici. După ce am încercat în zadar să ameliorez simptomele cu câteva remedii homeopatice, am utilizat preparatul Giardinophyt, mai mult inspirată de simptomele fiicei mele, prinsă şi ea de „epidemie”. Şi spre marea mea uimire, după 3-4 zile am observat ameliorarea treptată a durerilor abdominale şi a disconfortului însoţitor (balonări, borborisme, scaune moi etc) la toate persoanele tratate. Să vă mai spun şi că acest lucru se întâmpla în săptămâna dinainte de luna plină? Probabil că deja aţi anticipat acest lucru. Eu mi-am dat seama de asta doar într-o seară, când m-am întors târziu de la cabinet şi încercam să respir aerul proaspăt de afară. Surprinsă de lumina de afară, mi-am dat seama de frumuseţea unei luni rotunde şi luminoase pe cer şi am început să-mi explic toate „problemele” care loviseră din senin pacienţii mei.

Am tratat cu succes cu Giardinophyt o serie de dureri abdominale şi în hipocondrul drept, încadrate drept diskinezie biliară, la persoane vârstnice, care aveau în îngrijire nepoţi sau copii mai mici.

La multe dintre preparatele pe care le utilizez urmăresc eficienţa clinică. Dacă funcţionează şi obţin rezultate bune la peste 50% dintre pacienţi, preparatul respectiv trece testul meu personal şi devine parte din instrumentele mele de lucru în practică, iar Giardinophyt-ul este unul dintre preparatele care a trecut testul meu personal de eficienţă cu brio şi reprezintă un ajutor preţios în practica mea medicală zilnică.”

Cu drag va doresc sanatate si sa mai daruiesc pentru intelegerea parazitilor si a eficientei curelor de deparazitare, urmatoarele doua scurte materiale de pe blog: Despre paraziti si deparazitare si Cum scap de candida?
Vizualizări: 94.702

Distribuie: