De ce am renuntat la combinatia: cereale + leguminoase?

24 noiembrie 2015
Intrebare de la Raluca Iri
Buna Cristela,
Am vazut ca ati facut o actualizare. Dimineata masa sa fie de fructe, cam pana la ce varsta recomandati? Si apoi am vazut ca nu mai recomandati cereale cu leguminoase, combinatie pe care o sugerati inainte.
Multumesc si va doresc ca familia sa va fie cat mai aproape de Domnul!

Raspuns:
Draga mea Raluca,
Multumesc pentru intrebari. Corpul nostru e ca o bucatarie in care s-au strans vase pline de grasime si lipici (gluten din tot felul de produse de panificatie) si care au stat nespalate, s-au intarit si acum trebuie inmuiate si frecate bine, iar inmuiate, iar frecate…

Avem nevoie de apa si detergent, iar fructele sunt singurele alimente care fac asta, sunt drenoare limfatice. Curata limfa (grasoasa) cu apa + “detergentul” lor (acizii). Asa incat de la 6 luni (cand incepe diversificarea) pana la 100+ de ani recomand tuturor sa manance pana la pranz doar fructe (coapte natural, dulci, zemoase, daca nu sunt coapte natural, ci culese crude si coapte fortat, nu am facut nimic) si sucuri din fructe.

Bineinteles, daca avem un corp foarte intoxicat cu deseurile consumate e posibil ca aceasta “cratenie” sa fie prea puternica si atunci mai reducem ritmul, alternad sucurile de fructe cu cele de legume.

Cereale + leguminoase = singurul motiv din care nu o mai recomand este ca am observat cum corpul nostru se simte mai bine fara combinatii. Digera mai repede si mai usor (deci consuma mai putina energie pentru a procesa mancarea si salveaza energie pentru regenerare) daca mancarurile nu sunt combinate. Majoritatea combinatiilor mele proveneau din FRICA DE CARENTE. Sa fie mesele “cu de toate”. Dar carentele vin tocmai din complexitate si abundenta vine din simplitate – am inteles asta. De multe ori tocmai aceste combinatii produc in organism imposibilitatea absorbtiei nutrientilor pe care ni-i dorim asigurati prin combinarea disperata a surselor de nutrienti.

Fa propriile tale experiente si vezi cum te simti mai bine, cand esti mai vioi, dupa ce alimente, dupa ce tipuri de mese si asa vei sti cel mai bine ce ii place corpului tau, draga mea. Mananca dimineata ce mananci tu o saptamana si apoi mananca o saptamana doar fructe si suc de fructe. LA fel si cu combinatiile, probeaza. Cand traiesti in stransa conexiune cu propriul corp (putini dintre noi o fac, nu suntem atenti la ce se intampla in jurul nostru, la detalii, daramite la reactiile propriului corp la masa si dupa masa…), poti experimenta diverse alimente, urmarind felul in care organismul raspunde.

Nimeni nu detine adevarul absolut, nici macar “nutritionistii”, pentru ca nimeni nu a ajuns sa inteleaga si sa cunoasca cu exactitate toate procesele care au loc in organism – sunt atat de compleze … Zilnic se fac noi descoperiri si zilnic ceea ce credeam ca e adevarat e contrazis de noile descoperiri… Singura de neclintit e experienta noastra persoanal si directa.Nu e rau sa ne schimbam parerea in urma unor experimentari personale, e firesc, e expresia deschiderii si a dinamismului evolutiei noastre in toate cele trei planuri: fizic, emotional si mental.

Cititi pe aceeasi tema: De ce nu mai fac combinatii bombastice .

Cu drag,

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?