De ce nu consumati germeni si vlastari?

Vizualizări: 3.022

27 ianuarie 2015

Intrebare: De ce nu consumati germeni si vlastari (sau poate ma insel eu, dar am vazut ca meniul zilnic al copiilor nu-i contine) asa cum vad ca se recomanda mai pe toate blogurile ce promoveaza hrana raw vegana?

Raspuns:

Draga mea, eu nu sunt raw-vegana, am scris de mai multe ori si am explicat si in prelegerea de la lansarea primului volum din colectia Simplu.

Multi dintre cei care scriu despre stilul de viata crudivor (caci asta inseamna “raw” = 100% crud si nu interpretarile personale conform carora “peste 50% crud si restul gatit”. Asta e un fel de raw-vegan BĂLŢAT sau politically correct si  serveste exclusiv intereselor comerciale si/sau de popularitate) nu au trecut prin propria experienta de boala, vindecare, detoxifiere ca proces de durata (minim 4-5-6-7 ani de zile) si regenerare.

Cat despre mine si cat de corecte sunt recomandarile mele, iata raspunsul.

Germenii sunt ca niste nou nascuti, de aceea continutul lor de  ”hormoni” de crestere (substante proteice) este foarte ridicat si ingreuneaza/blocheaza capacitatea de filtrare a rinichilor, cu consecinte neplacute in cazul consumului prelungit (dureri de genunchi, de spate etc).

Pentru o dieta de curatare regenerativa nu sunt indicati. Sunt insa un aliment bun in cazul unei diete bazata pe mentinerea energiei si asta doar daca sunt consumati ocazional.

NU E OBLIGATORIU SA MANANCI VLASTARI SI GERMENI. SUNT ALIMENTE BUNE, DAR CONTEZEAZA SI CE ITI FACE BINE, CE ITI FACE PLACERE. nU AM TIMP SI NICI PLACERE, RECUNOSC SA FAC VLASTARI. fAC DOAR DE FLAOREA SOARELUI, CU COPIII. SUNT CEI CARE NE PLAC.

Vlasatari de floarea soarelui

AM INCERCAT SI DE ALTE SEMINTE, DAR NU NE-AU PLACUT. ASCULTAM ORGANISMUL. IN PLUS SUNT ALIMENTE FOARTE BOGATE PROTEIC, NU E NEVOIE DECAT DE 3-4 FIRISOARE INTR-O SALATA. GERMINEZ INSA TOATE CEREALELE FARA GLUTEN SI LEGUMINOASELE INAINTE DE A LE PREPARA. NOI SUNTEM INSA INTR-UN ALT STADIU DE DIETA ACUM, CEA DE DETOXIFIERE A LA LONG, ASA INCAT CUPRINDE FOARTE MULTE FRUCTE CRUDE SI ALIMENTATIE CRUDA, APROAPE DELOC GLUTEN ETC.

Recomand si articolul meu despre Germinarea cerealelor.
Vizualizări: 3.022

Distribuie: