Demineralizarea dintilor la sugari sau copii mici

Vizualizări: 26.805

Lacry a spus:
October 13, 2015 la ora 7:57 PM

Buna Cristela,
Am o mare dilema, te rog sa ma ajuti cu un sfat.
Baietelul meu cel mic de 1an si 10 luni are dintii demineralizati. Am fost la medic stomatolog si mi-a zis ca e carie de biberon (este alaptat) si sa-i dau fluor ca altfel consecintele sunt destul de sumbre: abcese, poate ramane fara dintisori, … Citind despre fluor mai multe informatii m-am hotarat sa nu-i dau si sa incerc igiena zilnica cat mai riguroasa, desi este destul de greu la varsta aceasta. Nu stiu daca ai abordat acest subiect, dar ne poti indruma in vreun fel? Multumesc!

Cristela a spus:
October 13, 2015 la ora 10:18 PM

Multumesc de intrebare, Lacramioara. Putini copii scapa cu dantura intreaga pana la 4 ani.

Singurele mele solutii, sunt solutiile Naturii, adica respectarea acelor legi care – incalcate – au dus la dezechilibre si “boli”. Alimentatia si stresul sunt principalele cauze (“alimentatia” insemnand atat hrana materiala, cat si cea emotionala si fizica = Hrana dincolo de Hrana). Am sa dau un raspuns mai lung, ca sa folosesc acest comentariu pentru sectiunea de intrebari si raspunsuri frecvente si cea de sfaturi naturiste.

Pe scurt, cauza demineralizarii dintilor o reprezinta acidoza din cavitatea bucala, rezultata in urma acidozei intregului sistem limfatic, rezultata in urma unei alimentatii si a unui nivel de stres “corespunzator”. Solutiile sunt alimentatia creatoare de alcalinitate si cat mai putini factori creatori de acidoza mentala, emotionala si fizica (la copiii alaptati, a nu se uita ca preiau fizic, chimic si energetic nu numai din ceea ce le “daruim” in sarcina, ci si tot ce am adunat la aceste nivele incepand din copilaria noastra, pana inainte de sarcina si chiar din momentul conceptiei). Calea-i lunga, dar nu e imposibil de realizat. Nu exista rezolvari din exterior, pentru ca problemele nu sunt din exterior.

Am intalnit in interactiunile mele urmatoarele paradigme:

1. Veganilor li se demineralizeaza dintii de la absenta proteinei animale
2. Celor cu hrana vie si mai rau, din aceeasi cauza
2. Fructarienilor din acelasi motiv + aciditatea fructelor
3. Oricine renunta la proteina animala va avea probleme de demineralizare a dintilor
4. Fac detox sa ma alcalinizez si tot mi se demineralizeaza dintii?! Ce-au, ba, astia, acum cand m-am hotarat sa traiesc sanatos?
5. Copiilor alaptati sau alaptati exclusiv li se demineralizeaza dintii (carii de biberon)

Iata experienta mea. Pentru mai multe detalii tehnice recomand cartile Dr. Sorina Soescu: Pur si simplu…vindecare, Sanatate 5D, Retete in dieta de detoxifiere si cartea Dr. Robert Morse: Sa traim sanatos fara toxine. NOTA REF. DETOXIFIERE: Atentie, “detoxifierea” despre care vorbesc acesti specialisti cu zeci de ani de experienta personala directa si clinica nu are nico legatura cu “detoxifierea comerciala” care se vantura pe internet de la oricine a baut 3 zile cico de iarba, pana la “programe” by “dive si zane bune”. Vorbim de un concept atotcuprinzator si de o strategie de vindecare, un comportament educat de viata, o detoxifiere REGENERATOARE.

Alaptarea in sine, faptul ca un copil e alaptat in loc sa i se dea mancare, nu are legatura cu demineralizarea. Demineralizarea are legatura ce introducem in corp noi si copiii nostri (mancare materiala creatoare de aciditate, ganduri, emotii, chimicale – toate creatoare de aciditate), calitatea eliminarilor si nivelul de stres (da, si copiii, mai ales pana la 3 ani sunt MEGA stresati, chiar daca noua, adultilor ni se pare o situatie paradoxala – “Da’ ce griji au dom’le, ei?”)

Demineralizarea are legatura cu cat de bine elimina organismele la nivel fizic (rinichi, tract digestiv via ficat, plamani, piele) si emotional (urlete, tipete, furie, lacrimi, tot felul de stari pe care noi cautam sa le suprimam) deseurile produse de propria functionare, plus cele introduse in corp direct sau indirect. De obicei, cand caile de eliminare enumerate mai sus sunt blocate sau functioneaza impiedicat, apare acidoza interstitiala, mucoasa bucala si gingiile sunt primele cai alternative prin care se fac eliminari. Organismul cauta intotdeauna alternative de a se elibera de toxicitatea = aciditatea limfatica si doar daca nu reuseste cu niciun chip, incepe sa acumuleze ce nu poate elimina (iar acumularile emotionale, mama, mama ce ravagii fac!). Dintii multor copii se macina pur si simplu, desi dentina este cea mai dura substanta din corpul nostru. Asta spune ceva despre nivelul de aciditate al secretiilor din gura copilasului, despre origini am spus anterior. Asta ca sa ne dam seama despre “locurile” de unde facem primii pasi in definirea “schemei de tratament”.

Alimentatia si stilul de viata pot fi reformate in paralel cu adaugarea de remedii de fito sau homeo si cu diverse tehnici de parenting eliberator si de stomatologie holistica, dar asta doar pentru a mai “imblanzi” procesul si a influenta alcalinizarea.

Cu drag,

cristela
Vizualizări: 26.805

Distribuie: