Este veganismul periculos la copii?

Am primit numeroase intrebari legate de siguranta renuntarii la unele alimente de origine animala, temporar sau permanent, partial sau total, urmare a unor postari recente bulversante, venite chiar din partea unor adepti ai veganismului, sau a unor mesaje anonime care circula ciclic pe mail de cativa ani (despre anumite alimente de origine vegetala), precum si a avertismentelor venite din zona medicilor pediatri. Sunt medici care atentioneaza mamele interesate responsabil in adoptarea unui astfel de stil de viata pentru copii sau familie, ca dieta vegetariana stricta poate produce retard mintal sau chiar moarte.

Pentru a raspunde cat mai eficient acestor preocupari justificate, am tradus un material redactat de Dr. John McDougall, medic internist si unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul nutritiei, de la care am invatat si pe care l-am prezentat si in articolul despre cancer.

Cititi articolul insotit de observatii personale aici: Temeri si adevaruri stiintifice legate de nutritia copiilor.;
Pentru cei care doresc sa aprofundeze subiectul despre distrugerea creierului bebelusilor in caz de eliminare a proteinei animale din alimentatie, adaug un material in limba engleza, semnat tot de Dr. McDougall: “Oamenii abia asteapta sa auda vesti bune despre obiceiurile rele!”

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?