Care e rostul germinarii, daca prin fierbere viata dispare?

Vizualizări: 2.020

7 februarie 2016

Intrebare de la Diana: Recitind reţetele pentru pitici, am dat si peste budincile din quinoa, amarant şi mei unde n-am înţeles rostul germinării, dacă la final prin fierbere viaţa seminţelor dispare ?!?

Raspuns:

Citeste si: Chimia alimentelor preparate termic si Medicina naturala si hrana vie

Germinarea faciliteaza cateva beneficii de care organismul nostru se poate bucura, consumand preparate pregatite cu foc din cereale germinate – preferabil FARA GLUTEN – atunci cand este cu adevarat nevoie: devin mai usor digerabile, in consecinta creste absorbtia mineralelor din ele (care nu se pierd prin preparere termica) si capacitatea de a utiliza aminoacizii esentiali si carbohidratii.

Intr-adevar cerelele germinate si neprocesate sunt alimente vii. In timpul germinarii ele revin la viata si sunt eliberate enzime =  parte din “viata”.  Prin procesare enzimele sunt distruse, intr-adevar, insa beneficiile induse de ele nu se pierd complet. In timpul germinarii, enzimele descompun lanturile de proteine si carbohidrati complecsi (de aici facilitarea digestiei in toate etapele ei: absorbtie, utilizare a nutrientilor si eliminare corecta a reziduurilor).

Cerealele germinate crude sunt doar pentru cei care au un sistem digestiv curat, sanatos, functional (ma tem ca sun 1% din oamenii moderni indeplinesc aceste cerinte si aceeaia cu siguranta nu au nevoie de cereale) si care sunt capabili sa mestece o lingura de cereale germinate crude de minim 100 de ori.

Meiul decorticat nu mai germineaza, insa nu este greu digerabil si nici fara valoare nutritiva. Cel nedecorticat nu poate fi consumat fiert, cel mult macinat si folosit ca faina. Am incercat sa folosesc mei nedecorticat pe care l-am macinat, insa “coaja” lui este la fel de tare ca si coaja de ou si nu e deloc agreabila ca textura.




Vizualizări: 2.020

Distribuie: