Imunitatea in prag de iarna

Vizualizări: 3.111

Imunizarea nu e un proces episodic, ci constant, insa in perioada premergatoare iernii si pe intreg parcursul ei, simtim nevoia sa crestem consumul de ceapa, macese, catina, suc proaspat de citrice, sucul de orz verde (un miraculos aliment – medicament). Asadar, vitamina C la greu, desi nota bene! In lunile de iarna corpul asimileaza mai greu vitamine. 🙂 Vitamina C este utila, dar nu de la borcan, am explicat aici: De ce beau Apa Vie si nu consum vitamina C de la cutie?. Tot in scop profilactic poate fi facuta si cura cu apa de merisoare. Toate fructele de padure sunt drenoare limfatice puternice si tonifica sistemul imun care se afla … in limfa.

Terapeutic folosim suc de macese si catina, tinctura de propolis sau de echinaceea si un ceai pentru raceli MIRACULOS, un amestec de plante drenoare limfatice, preparat de dr. Pavel Chirila, se gaseste la Naturalia chiar sub denumirea asta “ceai de raceli”. Mai folosim carbune vegetal (nu cel din farmacii), inhalatii, bai de abur sau sauna umeda si masaj cu ulei esential de sunatoare si eucalipt, bai fierbinti de picioare, tinctura de bitter suedez preparat dupa reteta Dr. Laza. Pediatra ne-a recomanadat si am folosit uneori (mai ales in calatorii): extract de macese (Plantextract) si/sau extract de ceapa, granule homeopate Allium cepa.

In caz de mucozitati, dureri de urechi si alte probleme ce apar odata cu slabirea imunitatii, am scris urmatorul articol: Imunitate in realitate, pe practicate.

Despre slabirea imunitatii odata cu intrarea in colectivitate am povestit aici:

O metoda naturala de intarire a imunitatii in timpul iernii am exemplificat practic aici, se poate practica de la orice varsta, adaptand timpii, desigur!

Cu drag,

cristela
Vizualizări: 3.111

Distribuie: