Ingrijorarea noastra cea de toate zilele

Vizualizări: 7.786
Foto credits: Gabriel Balanescu

Foto credits: Gabriel Balanescu

Octavia Greceanu, autorul site-ului Dascalim.ro, m-a luat la intrebari 🙂 chiar inainte de Pasti si ii multumesc, pentru ca a fost un exercitiu excelent de a constientiza inca o data iubirea pe care Dumnezeu se bucura sa o reverse asupra fiecaruia dintre noi.

I-am raspuns spontan si concis, asa cum am SIMTIT in momentul ACUM. Imi antrenez cu consecventa gandurile sa fie disciplinate si sa se concentreze pe idei puternice, din care se plasmuieste realitatea mea. Pare dificil.  Unii zic ca nu reusesc. Si eu ziceam la fel, mai mult decat imi place sa recunosc.  In realitate suntem experti in a ne concentra, in a medita, doar ca noi numim asta altfel: INGRIJORARE.  Daca intrebi zece oameni la ce se gandesc, sapte vor raspunde ca se gandesc la ceva ce ii nelinisteste.

Televiziunea, mass media, industria alimentelor procesate si concentrate artificial, toate au dus la scurtarea duratei de timp in care ne putem concentra atentia. A sta pasivi si a ne concentra atentia pe nimicurile care ne trec fugar prin minte, e o pierdere de timp (si-am stabilit deja impreuna ca timpul e mai important decat sanatatea). Disciplinarea gandului presupune concentrarea lui permanenta pe acele aspecte frumoase pe care le dorim materializate in viata. Ca niste veritabili magneti, atragem de la exterior ceea ce vibram la interior. Ingrijorarea atrage in viata noastra materializarea desavarsita a zicalei “De ce ti-e frica nu scapi”.

Am formulat in cuvinte gandurile ce-mi contureaza realitatea, atunci cand Octavia m-a intrebat:

1. Ce fac atunci când copiii mei se îmbolnăvesc?
2. Care consider ca sunt cele mai importante 3 principii ale alimentației pentru o viață sănătoasă?
3. De unde sa inceapa mămicile ai caror copii prefera dulciuri și mâncăruri nesănătoase?
4. Care sunt alimentele mele preferate?
5. Ce-am de spus despre sistemul de educație si educația libera?
6. Ce mancam de Paști?
7. Cum ma descurc cu toate cele? 🙂

Va invit sa conversati cu noi de la inima la inima, citind intregul interviu aici.

Cu Vitamina L,
Vizualizări: 7.786

Distribuie: