Intoleranta la lactoza sau alergie la laptele de vaca?

Cand vine vorba despre lapte, se confunda frecvent cele doua notiuni.

Am patit-o si eu, cand am fost cu primul copilas la medic. Am auzit de la prieteni care merg la medic si spun acolo “Cred ca am alergie la laptele de vaca?…” si li se raspunde “Ah, nu! Aveti intoleranta la lactoza. Consumati lapte sau lacatte fara lactoza.”

Sa invatam sa facem diferenta.

Intoleranta la lactoza se manifesta prin gaze si scaune diareice, la cateva ore dupa consumarea laptelui.

Alergia se manifesta imediat, sitemul imun poate reactiona si intr-un minut! Daca dupa ce consumati lapte aveti intr-un interval relativ rapid dureri de cap, congestii sau dureri de stomac, asta NU e intoleranta la lactoza, ci alergie.

Cu drag,

cristela

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Buna seara! Legat de aceasta clarificare a dumneavoastră puteți sa îmi Spune-ți, va rog, dacă are importantă in găsirea unei vindecări sa facem diferența între alergie și intoleranta?
  Va mulțumesc frumos pentru lămuriri!

  1. Multumesc, draga Dana pentru intrebare. E ca la matematica: daca formulezi corect intrebarea, problema e pe jumatate rezolvata. Cu pretuire,

   cristela

 2. Va mulțumesc frumos pentru răspuns!

 3. Bună ziua! Răsfoiesc adesea blogul și încerc sa aplic după nivelul meu de înțelegere. Am început sa citesc Cartea dr. Morse. Am copilașul cu aplv și la orice contact cu alergenul, organismul încearcă sa elimine prin piele, reacționează la nivelul gatului, urechilor, guriță, limba, palme și talpi. Cred ca au o legătură cu sistemul de eliminare. Cer o direcționare spre articolele dvs care mi-ar putea fi de folos și o sugestie ce as putea studia sa înțeleg mai bine fenomenul. Mulțumesc!

  1. Buna ziua, continuati cu cartea dr. Morse, sunteti pe drumul cel bun. Acolo este explicact cel mai clar. De la mine puteti citi fie cartea DIVERSIFICAREA, PUR SI SIMPLU (in care am cuprins principalele teme de educatie alimentara pentu parintii cu copii cu alergii la proteina animala de orice fel) sau capitolul EDUCATIE ALIMENTARA de pe site. Gand bun, Cristela GEORGESCU

 4. Mulțumesc frumos pentru răspuns! Va apreciez și mie îmi sunt de folos părerile dvs, mai ales în unele situații când nu sunt sigura ca procedez corect și îmi întăriți încrederea ca trebuie sa fim mai atenți la semnalele organismului.

Care este opinia ta?