Invatamintele mele din perioada alaptarii primului copil

Vizualizări: 2.168

28 noiembrie 2015
Intrebare de la Iulia.

La primul copil am facut multe greseli… pe care si acum, dupa 4 ani le regret. Pe scurt, sugea putin si adormea, sanul prea plin si tare era greu de apucat si tinut in gurita, rani, nimic nu mergea. Dupa o luna de chin si oboseala, cu durere in suflet, am cedat si am inceput alaptarea la pompa. Am continuat cu ea pana la 6 luni. Nu stiu cum am reusit si de unde a venit laptele… creier nu mai aveam de atata nesomn si stres la gandul ca s-ar putea ca la masa urmatoare sa nu am lapte, probabil ca stimulentul era in suflet. Peste putin timp va veni al doilea copil si parca a inceput sa ma cuprinda teama de a nu repeta greselile.
Multumesc tare mult pentru articole, ma incurajeaza.
O imbratisare cu mult drag si apreciere!

Raspuns:
Draga Iulia, mutumesc pentru impartasirea experientei tale. Stiu despre ce vorbesti … Daca as putea sa iti fac un dar, acela ar fi puterea de a te ierta pentru greselile trecutului. Si de a intelege ca experientele pe care le-am avut au fost menite sa fie asa, intocmai, pentru a ne permite sa CRESTEM, nu pentru a ne da motive sa ne biciuim sufleteste la infinit.

Desi putini dintre noi recunoastem ca e asa, mai ales cand vrei sa fii parinte perfect, abia de reusim sa ne iertam propriile greseli. Pe calea Vindecarii mele am descoperit ca indiferent in ce directie intindem bratele implorand iertare si indeferent de la cine o asteptam, cu adevarat vindecatoare este doar aceea care vine din noi insine. Degeaba ne spovedim si apoi ne spovedim ca nu putem accepta iertarea lui Dumnezeu, daca nu reusim sa ne iertam si noi.

N-am fost departe de situatia ta la primul copil. Dar stii ce sa- intamplat cand am aflat ca sunt insarcinata? Am zis ca ma “razbun”. Nici prin cap nu mi-a trecut ca se vor repeta problemele, pentru ca de fapt nu e nicio problema, doar suntem facute sa credem ca ar putea fi probleme sau ca sunt. Suntem programate sa renuntam la alaptat inca dinainte de a ramane insarcinate. Dar eu am zis ca ar fi pacat de tot ce descoperisem ca am crezut ca mit si am alptata din prima ora si pana in ziua de azi, cand are aproape 5 ani! L-am intrebat pe Petru cat o mai tinem asa, a zis ca pana la scoala! Eu sunt de acord!

Succes, nu uita, ca de ce ti-e frica, aia atragi. Mai bine topeste frica cu iubire si din INFINITA IUBIRE pentru copilul tau al doilea si in semn de recunostinta pentru primul si pentru Dumnezeu, gandeste pozitiv nu dupa cei care vor sa te faca sa crezi ca Dumnezeu a gresit pentru ca nu a umplut sanii cu Aptamil si nu i-a inzestrat si cu pompa electrica.

Cu dragoste pentru tine si pentru copiii tai, ai mei si ai lumii,
Vizualizări: 2.168

Distribuie: