Meniul meu in sarcina

Vizualizări: 5.179

N-am mancat NIMIC DIFERIT DE CEEA CE AM MANCAT DE OBICEI – totul pe baza de plante. Alimente exclusiv integrale (pregatite deci in stare cat mai aproape de starea lor naturala), cu moderatie alimente adaugate (ulei, sare neiodata etc). am inceput sa renunt la termenul vegan, deoarece am observat ca unii inteleg prin vegan si tot felul de nenoriciri de alimente procesate, un fel de junk-food vegan, plus ca eu nu am reusit sa fiu 100% vegana, adica sa nu folosesc NIMIC care provine din exploatarea animalelor.

Am mancat ordonat: 3 mese bune pe zi (dar doar daca mi-a fost foame, uneori dimineata am vrut doar sucuri, alteori am vrut o masa pe zi, alteori am avut zile doar de fructe, doar de sucuri etc), dupa schema de la pagina Meniul Zilei. Ca gustari am avut suc proaspat stors sau fructe. Nu mi-a lipsit niciodata de la pranz mega :) – salata verde plina de tot felul de condimente (inclusiv ghimbir!) pe langa ce altceva am mai consumat si seara/dimineata cereale integrale mai ales fara gluten, fructe proaspete si/sau fructe deshidratate. Toata sarcina am simtit nevoia de avocado. La Pavel am pus 10 kg, la Petru 9.

La trezire intotdeauana 300ml apa filtrata calduta sau la temperatura camerei, cu suc de lamaie in ea, bauta cu inghitituri mici si dupa 30 min zilnic, toata sarcina si perioada alaptarii preparatul de susan (halvita de susan, reteta pe blog), suc de orz verde si de catina. Nu uita de bors, apa merisoare, eventual rejuvelac (daca faci uenori branzeturi vegetale), varza murata si zeama de la varza murata. Atentie la B12 sa o verifici pe parcurs, eu am suplimentat cu vit B12 purificata la nevoie, ca inca nu functionam atat de bine incat sa o (mai) produc singura, noroc ca puteam sa o asimilez.

Nu e nimic special nici in sarcina, nici in alaptare. Sunt false teorii si mituri.

Doi dintre medicii cu care am studiat au publicat materiale despre dieta in sarcina si in perioada alaptarii: John McDougall si Dr. Neal Barnard. Indiferent de ceea ce cititi si de persoana pe care o ascultati, aveti in primul rand grija la ce va transmite corpul nostru, atat de destept. Cu el trebuie sa fim in relatie de colaborare, nu de dictatura instaurata de medici, nutritionisti, binevoitori etc… De ce? Iata un posibil raspuns

Sarcina usoara si nastere frumoasa si implinitoare va doresc!

 
Vizualizări: 5.179

Distribuie: