Mere coapte bune, bune

Numar afisari: 1.637

Extras din articolul “Cum pregatesc meniul unei zile?”

Desi consumam merele predominant crude …

nazdravaniile lui pavel 2
… sau ca suc proaspat stors dimineata, pe post de mic dejun Simplu (nu, nu e periculos, nu va temeti de cosumul de sucuri de fructe, am explicat aici de ce), pentru cina sau pentru o gustare usoara de dupa amiaza de iarna, dar si pentru o veritabila sedinta de aromaterapie 🙂 , mai pregatesc si reteta asta. Puneti cate mere doriti. Am doua variante:

  • feliate: le tai felii mai groase, gen feliile de portocala, presar peste ele stafide si putina scortisoara.
  • intregi: scot cotorul si pun in mijloc curmale, stafide si putina scortisoara. Amestec apoi.

Pentru ambele variante le pun la copt in vas de yena cu capac, la 160 de grade, vreo 20 de minute, cat se inmoaie. Dupa ce se racesc, adaug un sos din miere, nuca macinata mai marisor si putin suc de lamaie proaspat stors. Le mancam de fiecare data cu recunostinta pentru minunile create si puse la dispozitie de Dumnezeu prin Mama Natura, Soare, Pamant, Apa.

Numar afisari: 1.637

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Care este opinia ta?