Episodul 1: Relatia cu mancarea

Număr afişări : 551

Invatati-i pe copii valoarea nutritiei sanatoase. Mancarea e combustibil pentru sanatate si putere – nu e dusman, nu e prieten, nu e rasplata, nu e premiu, nu e prilej de disputa cu parintii, nu e ceva care alunga plictiseala sau supararea.

Bazele preferintelor alimentare, ale obiceiurilor privind stilul de viata si activitati fizice se stabilesc de la cele mai fragede varste. Implicati-i pe copii in procesul de pregatire a mancarii.

Daca aveti gradina, luati-i cu voi, dati-le de lucru, explicati-le fiecare activitate. Daca nu, mergeti in excursii la cules de fructe de padure sau soc (faceti impreuna socata – reteta e pe blog!) sau de capsuni, mere, cirese, rosii, morcovi in gradina bunicilor. Sau faceti excursii la piata taraneasca si daca nu aveti (cum se intampla la noi iarna sau in timpul saptamanii) mergeti la raionul fructe si legume si cautati-le pe cele produse local, de sezon. Explicati-le in permanenta ce alegeti si de ce alegeti.

Hai ca se poate! 🙂

 
Număr afişări : 152

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?