Episodul 2: Implicarea copiilor si curatenia

Număr afişări : 173

Copiii nu trebuie forțați să mănânce mâncăruri sănătoase; vor alege singuri să facă asta, dacă li se dă ocazia să dezvolte o relație pozitivă cu ele. “Se prind” de mici ca ce si cat mananca e foarte important pentru parinti si adesea stiu sa foloseasca asta in avantajul lor :). Fiti cu un pas inainte si evitati disputele pe tema mancatului. Solicitati-le parerea atunci cand planificatii meniul zilei si mai ales implicati-i la gatit.

Orice copilas, chiar foarte mic, poate da o mana de ajutor mestecand in diverse compozitii reci sau la temperatura camerei, poate spala fructe sau legume, rupe salata, turna diferite ingrediente, framanta aluaturi (da, de cereale sanatoase…), face suc pe care sa il bea imediat …

In tot acest timp fiti cu ei si bucurati-va impreuna, nu va faceti probleme pentru curatenia din jur – am citit odata ca o mama buna se cunoaste dupa cat de “ordine” este in casa … :)

Pentru ei sunt lectii simple, experimentale, dar cu bataie lunga in sustinerea obiceiurilor alimentare sanatoase.

Hai ca se poate! 🙂

 

Număr afişări : 173

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?