Pate de cartofi

PATÉ DE CARTOFI

Peste 4 cartofi fierti si pasati cu furculita se adauga urmatoarele: o mana de nuci romanesti macinate, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, un ardei capi arosu sau 1 gogosar tocat marunt (asta e ingredientul “cheie”), putina sare neiodata, 1 lingura de ulei de masline, putin cimbru sau turmeric (kurkuma) si putin lichid (lapte vegetal de casa sau supa clara de zarzavat, sau apa filtrata calduta. Daca este prea “uscacios” si doriti sa iasa mai pufos, mai moale, daaugati pana ajungeti la consistenta dorita.

Cum se serveste? Recomand intotdeauna si mai ales langa o mancare preparata termic, ceva hrana vie. Pentru copii micuti se serveste deci impreuna cu cubulete de rosii bine coapte si dulci. Pentru cei mari se serveste pe felii de ardei capia, cu o salata de rosii si ceapa sau cu salata de varza – vezi reteta in cartea mea, Simplu 1 (Salata Masata).

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?