Pate de soia

Numar afisari: 1.266

Iarna ne place cu cartofi copti si salata de varza, vara cu paine prajita si salata de rosii :).

Ingrediente pentru 2 persoane: faina de soia (rasnita acasa) – 7 linguri, apa – 28 de linguri, ulei de floarea soarelui presat la rece (se poate si cu ulei de masline, chestiune de gust) – cat inghite, de obicei cam 200 ml, cimbru uscat – 1 lingurita, busuioc – 2 lingurite, boia dulce – 1 lingurita, maghiran – 1 lingurita, usturoi praf – 1 lingurita sau usturoi proaspat zdrobit – 3, 4 catei, dupa gust, sare neiodata – dupa gust.

Mod de preparare: La fel ca la mamaliga – se fierb impreuna apa si faina, mestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde de oala, pana se obtine o mamaliga bine fiarta, consistenta, destul de tare, deci nu cremoasa sau fluida. Daca este nevoie mai adaugati apa sau faina, asa incat sa obtineti exact acest rezultat. Se pune intr-un bol si se adauga treptat ulei, amestecand cu mixerul, ca in cazul maionezei sau al icrelor. Mamaliga va spori considerabil (pe mine m-a uimit! 🙂 ) pe masura ce adaugam ulei. De obicei imi intra cam 250ml de ulei la o mamaliga de marimea unui pumn. La final, adaugam restul condimentelor, mai putin usturoiul proaspat (daca este praf, poate fi adaugat acum) si mai mixam cateva minute. Inainte de a adauga usturoiul proaspat razuit sau zdrobit, faceti, va rog, o evaluare: daca vi se pare prea mult pateu pentru o singura masa, impartiti cantitatea si pentru a doua zi. Nu puneti usturoi proaspat decat in ceea ce consumati pe loc. V-am atentionat ca usturoiul (si ceapa) trebuie consumate pe loc, altfel oxideaza si devin toxice. A doua zi, adaugati din nou usturoi, dupa gust, in cantitatea de pateu ce urmeaza a fi consumata.

Numar afisari: 1.266

Distribuie:
Care este opinia ta?