Pesto de urzici. Pesto de leurda.

Număr afişări : 2.087

De primavara. De post. Romanesc. Ieftin. Bun si pentru carcotasii care spun ca a manca sanatos e un capriciu. Hai ca se poate!

Pe Mimi Walter o port in inima in categoria “Nedescoperiti si nemarketizati” alaturi de alte modele personale romanesti, care au ales sa isi duca la capat misunea pe acest pamant in mod simplu, sacru, silentios si mai ales discret: Dr. Doru Laza, Dr. Pavel Chirila, Dr. Sorina Soescu, Dr. Todea – Gross, Elena Nita Ibrian … . Modele de “a fi”, mai presus decat “a sti”.

Reteta: http://hrana-vie.blogspot.be/2012/04/pesto-de-urzici-sau-de-leurda-sau-de.html

Pofta buna!

Număr afişări : 2.087

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Bună Cristela,
    Leurda dacă o congelez tăiată mărunt, ar mai avea consistența potrivită pentru pesto când o decongelez?
    Pentru salată îmi imaginez că nu!
    Mulțumesc mult.

    1. Draga Cristina,
      Pentru pesto, da. Pentru salata, ai intuit corect. Dupa decongelare (ca orice frunza verde) se “fleoscaieste”.
      Am observat ca daca congelez verdeturile in pungi de hartie (nu plastificate, ci hartia aceea bruna) se pastreaza altfel decat in cutii de plastic, sticla sau diverse pungi.
      Cu drag.

      Cu drag

  2. Buna Cristela, semintele se hidrateaza inainte?

    1. Te imbratisez, draga Anca. Doar daca vrei, ai timp, chef etc. Nu e nimic tragic, sa mentinem totul … simplu. 🙂

Care este opinia ta?