Pilaf

Numar afisari: 1.537

2 cani orez semidecorticat (sau brun) fiert la foc mic in 6 cani apa (sau supa concentratat de zarzavat)
3 linguri quinoa – 1/2 cana apa
gogosar,capia cubulete de la congelator – 2 linguri
optional: 1 catel de usturoi

La foc mic, 30 min dupa ce da in clocot. Ma uit, completez daca e nevoie cu apa. La final adaug o caserola de champignon spalate si taiate in patru (sau tocate mai marunt, dupa cum vreau si am timp) si amestec usor, 5 minute, cat se inmoaie putin. Acopar cu capacul si las sa se inabuse si sa “infloreasca” orezul.

Cand se racoreste adaug patrunjel tocat, optional 1 lingura de nuci romanesti macinata mai mare, 1 lingura ulei masline presat la rece si amestec totul usor, sa nu zdrobesc boabele alese.

Numar afisari: 1.537

Distribuie:
Care este opinia ta?