Rinofaringita: o tratez sau las corpul sa lupte?

Alexandra a spus:
October 11, 2015 la ora 11:06 PM

Fetita mea de 1 an si 8 luni a facut de cateva zile o rinofaringita, trebuie sa marturisesc ca nu stiu in ce masura trebuie sa o tratam (i-am dat sirop din muguri de pin, patlagina si tei, ceai de cimbrisor si am facut inhalatie cu ceapa), in ce masura ar trebui sa lasam organismul sa lupte, sa faca anticorpi, si in ce masura sa ne temem de complicatii. Cred cu tarie ca am un copil puternic, nevaccinat, si totusi am momente in care se strecoara in mintea mea demonii indoielii. O fi din cauza ca sunt la inceput de drum in domeniul homeopatiei, dar si in meseria de parinte:)

Raspuns:

Multumesc, Alexandra pentru mesaj si pentru intrebare. Indoielile nu au legatura cu cantitatea de cunostinte acumulate, ci cu relatia cu noi insine. Indoielile = frica nu ne apartin, sunt preluate, am fost “contaminati” cu ele si ele se cuibaresc in minte, nu in inima. Mintea face ce-i spune numele: MINTE. Inima nu ne minte, nu ne lasa sa fim indoiti. Inima si iubirea din ea dizolva frica.

Pentru a ne asigura si cu ceva ancore suplimentare in fata talmes balmesului de informatii si sfaturi, iti recomand sa citesti si cartile Dr. Sorina SOESCU: Pur si simplu…vindecare, Sanatate 5D, Diete in detoxifiere, toate disponibile pe http://www.centrulnatura.ro

Tratamentle nu VINDECA. Carpesc. Vindecarea inseamna identificarea cauzei si eliminarea ei. Alopatia nu se adreseaza prin tratamentele ei cauzelor, pacientul nu e privit si investigat holistic. Se adreseaza prin medicamente simptomelor. Din pacate s-a creat un curent similar de gandire si in privinta homeopatiei si a naturopatiei: ce ma doare, ia granula sau tinctura! Nu merge asa. Majoritatea oamenilor inghit un remediu si spera ca dezechilibrele sa dispara peste noapte. Cu totii speram in ceva din afara noastra, care să vina sa ne ”vindece” de toate relele printr-o miscare de bagheta magică – orice, numai sa nu ne asumam responsabilitatea si efortul pentru vindecare!. Folosite in context holistic si cu o intelegere profunda a cauzelor, remediile naturale sau homeopate sunt un fel de “carje”, vin in sprijinul organismului, cat acesta isi concentreaza energia pe refacere si vindecare, dupa eliminarea cauzei. Daca nu intelegem asta, atunci vor avea in vindecare acelasi rol ca si cele alopate: adica NICI UNUL, ZERO BARAT.

Orice “boala” e semnul unui organism incarcat care doreste sa elimine acele lucruri ce ameninta sa il distruga. MAi bine un muc, o diaree, o febra, decat o “boala” mai grava, determinata de acumulari (fizice, mentale si emotionale) neeliminate in timp.

Nu exista copil bolnav in familie sanatoasa.

Am scris in cartea mea, Simplu, ca tot ce se termina in “-ita” inseamna o inflamatie o iritarea mucoaselor, “ceva” ii produce aceasta iritatie. Cauzele pot fi multiple: de la alimentatie, medicatie (nu conteaza doar ne-vaccinarea aici, sa nu devenim reductionisti, de aici provin marile erori si in gandirea medicala moderna), calitatea aerului, a apei, istoricul familial, energia familiei, experientele prin care trece singuri si impreuna cu voi etc. Citeste si articolul meu VINDECARE HOLISTICA.

Cand intelegem ce se intampla cu corpul nostru, intelegem si ce avem de facut. Si intelegem ca frica imbolnaveste si ucide, asadar ne concentram si pe cauzele si combaterea fricii. Spor la lecturat, draga mamica si te astept la conferintele si seminariile, pentru informatii si dezbateri detaliate!

Cu drag

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?