Salata de sfecla cu hrean

Extras din articolul “Cum pregatesc meniul unei zile?”

Am intalnit numeroase persoane care nu au consumat niciodata sfecla rosie si nici hrean, pentru ca nu stiau cum sa il pregateasca. De simplu e simplu, de gustos, ramane sa imi spuneti voi :). Dupa ce se coace (vezi articolul), curat sfecla de coaja si o tai cubulete de 1-2 cm. Presar deasupra hrean razuit, pun putin ulei de masline si lamaie, gata salata! :)

Sfecla se poate consuma si cruda, eu o dau pe razatoare mica, o amestec cu nuci, usturoi si putin suc proaspat de lamaie si o mananc asa sau cu bruschette din paine de kamut (reteta aici) pentru iubitorii de paine 🙂 .

Din sfecla fac un suc extraodinar: la cat suc de sfecla obtin prin presare, adaug aceeasi cantitate de suc de morcovi si cel putin sucul de la o lamaie. Nu-s pentru sanatate prin sprinturi dupa cate-un nutrient izolat, dar treaca si una de sezon, ca-i cu fier mult, pe placul mamelor! :).

Din categoria “Se poate!”, public si mesaj primit pe 20 septembrie 2013:”Cea mai buna veste pentru mine din ultimul an: azi am scos analizele copiilor, trebuia sa le repet pentru ca aveau fierul mic, dar surpriza … e la limita de sus, fara suplimente, doar cu suc de sfecla si morcov, cu spanac, urzici, afine si merisoare!!!! Sunt atat de fericita!!!”.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?