Salata si pateu de mazare noua

Numar afisari: 862

PATÉ de MAZARE. SALATA DE MAZARE

Mazare noua nu mai este, dar am folosit mazarea de la congelator. 1/2 kg de mazare se pune la fiert aprox 40 de minute.

PATÉ (portie pentru bebe). Se pun la blender sau se paseaza cu blenderul vertical 2 linguri mazare fiarta, 1 morcov mic, dulce si zemos, 1/2 catel usturoi, 1/4 lingurita cimbru, sare neodata, 1 lingurita ulei de masline, putin lichid (supa de zarzavat, lapte vegetal de casa) cat sa iasa o pasta de consistenta unui pate. Nu puneti prea mult lichid, sa nu iasa sos, in loc de pateu :). Eu asa am patit prima oara si atunci, ca sa salvez situatia, am mai adaugat lichid si am servit-o ca supa crema, cu crutoane de paine integrala! 🙂 – gasiti reteta de paine simpla, in cartea mea, Simplu.Versuri hranitoare

SALATA (4 portii adulti). Se amesteca 500 gr mazare fiarta (fara cele 2 linguri folosite la pate) cu 1 lingurita fulgi drojdie inactiva, 2 linguri seminte canepa, 1 legatura marar tocat, 5 buc ceapa verde (sau alba/rosie – 1 buc), 2 rosii mari taiate cubulete, 2 catei de usturoi zdrobiti sau dati pe razatoarea mica, putina sare neiodata, 1 lingurita ulei de masline. Crutoanele se adauga chiar la final, pentru ca altfel se inmoaie de la umezeala si devin “buretoane” 🙂 in loc de crutoane. Imi place uneori sa inlocuiesc crutoanele cu paste integrale (dar reduc cantitatea de mazare la jumatate) pentru o salata de paste nemaipomenita.  Alteori inlocuiesc mazarea cu linte verde, pe care o fierb aprox 1 ora, dupa ce a stat la inmuiat minim 12 hr.

Actualizare 2015: Dupa gustul si experienta mea actuala cu amestecurile de ingrediente, salata asta e un fel de mancare complex. Prea obositor pentru sistemul meu digestiv. Dar reprezinta expresia si dovada cea mai buna a contaminarii cu frica de “foame” sau de “carente” si nevoia de a face feliuri d emancare “concentrate”, satioase.

Cu timpul, daca reusiti sa simplificati – in ritmul propriu – meniul, va sfatuiesc sa renuntati la crutoane/paste si la fulgii de drojdie si sa mariti cantitatea de ierburi verzi din salata.  Observati cum va simtiti si actionati doar din observatiile propriilor experiente. Pe mine ma cam lua somnul dupa bunatatile astea, ca-s bune, e drept… Semn ca toata energia se ducea spre digestie.

Ca varianta de meniu Simplu, mananc mazarea noua amestecata doar cu ierburi aromate verzi si cu rosii dulci, bine coapte.

***

Pe langa aceste mici ajutoare in situatii de stramtorare, va duc spre incurajare si cuvantul Sf. Ioan Gura de Aur: “Lucr

Numar afisari: 862

Distribuie:
Care este opinia ta