Sare iodata sau neiodata?

Comentariu la articolul: Sarea iodata, dusmanul celor sanatosi.

Anca a spus:
July 9, 2014 la ora 5:27 PM (Edit)

evident suntem si impotriva vaccinarii…
dumnezeu a lasat sarea gema, fara iod…minunat…dumnezeu a mai lasat si poliomielita, si lepra, si holera, si tuse convulsiva, cu o mortalitate infantila de peste 90% si, mai sa fie, n-a lasat antibiotice, nici vaccinuri! gandirea ta ne intoarce in timp cu 500 de ani, e impotriva oricarei logici si a bunului simt si te implor sa nu mai propovaduiesti asemenea aberatii, care ma fac sa petrec ore cu pacientii in cabinet sa le explic de ce informatiile de pe net pot fi incomplete, imprecise si imbecile!

sterge si acest post care nu te ridica in slavi, dar te rog, opreste-te din a fragmenta si rastalmaci informatie medicala pe care nu ai capacitatea sa o intelegi-nu e vina ta, noua ne ia in medie 11 ani s-o facem si apoi, tot restul vietii.

Cristela a spus:
July 11, 2014 la ora 3:25 PM (Edit)

Pentru Anca Goman – medic: Parerea ta nu conteaza. Conteaza insa ca prin acidoza mentala si emotionala iti sabotezi sanatatea si ca prin iesirea suburbana ingrosi randurile medicilor frustrati ca-si pierd piedestalul prea-maririi de sine si pacientii traditionali, manipulabili. Adica aceia care isi vad vindecarea numai prin chimicale si iau parte la carnavalul minciunilor gogonate servite de industria farma si de asa-zisul sistem de sanatate (in realitate doar un sistem de management al bolii, guvernat de teoria profiturilor). Si asta este bine: cu cat veti fi mai multi astfel de medici inspaimantati de gandirea critica a fostei “turme”, cu atat mai sanatosi inseamna ca devenim noi!

Pentru cei care gandesc liber: nu doar deficitul de iod poate avea efecte nefaste, dupa cum crede ca ne avertizeaza in premiera Anca Goman, medic, ci orice dezechilibru de nutrienti. In biologie si biochimie lucrurile nu sunt insa nici atat de precise, nici atat de complicate pe cat incearca sa le faca medicina for profit si stiinta reductionista, ambele interesate sa ne indeparteze de la realitatea simpla ca organismul uman are propria intelepciune si biologie individuala. Adica fiecare organism are alte nevoi, acelasi organism are nevoi diferite in momente diferite, fiecare organism stie de ce anume are nevoie, cand, in ce cantitati, de ce calitate si ne semnalizeaza asta (dar nu mai avem noi incredere nici capacitatea lui, nici in a noastra). De aceea, indiferent de cat de “inteligent” il indopam cu suplimente sau alimente fortifiate chimic, el va asimila in mod individual si diferit.

A obliga o populatie intreaga sa inghita iod prin sare (si odata cu asta si cianura), ignorand reguli elementare de biochimie si functionare a organismului, este un genocid legalizat.

Explicatiile mele sunt extrem de simpliste in mod voit. Ce scriu nu e pe placul medicinei alopate, dar se regaseste demonstrat (inclusiv stiintific) in cartile si manualele scrise de doctori in medicina si biochimie si care au dobandit aceasta intelepciune dupa zeci de ani de cercetari si experimentari practice, nu dupa 6 sau chiar 11 ani petrecuti in spalare subtila la creier cu teorii perimate.

In ultimul rand, din carti e usor sa vorbim si sa ne contrazicem, insa propria experienta cu boala, vindecarea, curatarea, regenerarea este imbatabila si suverana. Nimeni nu a inteles perfect si cu exactitate reactiile si procesele care au loc in interiorul organismului uman, modul in care acestea influenteaza dezvoltarea organismului pe termen lung. Intelegerea este fragmentata, partiala, adeseori eronta si concluziile sunt contradictorii. Zilnic se fac descoperiri noi, descoperiri care contrazic “adevarurile” anterioare. Orice specialist onest recunoaste ca stiinta e departe de a fi inteles si rezolvat aceste problemele pentru ca sunt foarte complexe.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?