Scoatem polipii?

Vizualizări: 10.873
8 aprilie 2016
Intrebari in rezumat de la Alina Anisie, comentarii la articolul: Am inceput sa mananc sanatos – de ce slabesc, de ce ma ingras?

Multumesc de articol! Ma regasesc oarecum si as continua discutia cu: am inceput sa mananc sanatos, de ce nu ma vindec?… Dupa lungi cautari (vreo 2 ani), dupa ce medicina moderna a concluzionat doar un ridicand din umeri si un sec diagnostic de spondiloza cervicala cu insuficienta vertebro-bazilara, corpul dandu-mi zilnic un mesaj printr-un proces puternic inflamator pe care il port in ceafa (…) am inteles ca e necesar un reset general al mintii, alimentatiei, am inteles cat de important e ca limfa sa curga chiar si la o persoana de 50 kg la 1,65, am inteles mai mult cand am eliminat intr-adevar cisterne de mucus din sfera ORL si aparat respirator.Am inteles via Dr. Robert Morse ca simptomele bolii apar de doua ori: cand se manifesta boala si in criza de vindecare. Chiar si asa, sunt momente cand simt ca e un proces atat de anevoios acesta de vindecare, pentru ca trebuie tratata inflamatia, care inflamatie e intretinuta de o functionare deficitara a tubului digestiv si a lipsei alcalinitatii celulelor corpului. Dar nu mi-am pierdut speranta, drumul trebuie netezit clipa de clipa. Asa sa fie si asa va fi!

Răspuns Cristela:

Draga Alina,
Multumesc pentru inteventia si stradania ta spre vindecare. Cu fiecare pas pe care il faci, cu fiecare biruinta, primim si noi, cei din jur putin din vibratia vindecarii tale, asa ca inca o data iti multumesc. Drumul nu e placut, nici scurt, nici lin. Poate dura ani de zile. Timp sa avem sa oprim trenul de la caderea in prastie, ca in rest, frana am tras-o deja si tinem bine directia noua. Sunt alaturi de tine, in acelasi demers de redobandire a sanatatii, cu provocarile personale si personalizate. 🙂 Nu iti pierde simtul umorului, iubirea si timpul! PS: ai cumva polipiii sau amigdalele scoase?

Raspuns Alina Anisie:

Polipii, mai bine zis imensitatile de polipi nu-i mai am de la 2 ani, în copilarie fiind abonata pediatriei cu otite, laringite, bronsite şi alte … “-ite”. Acum 1.5 ani am fost cobaiul radiologiei, unde la un RMN cerebral a ieşit o sinuzita sfenoidala stânga super cronica şi acu’ juma de an, tot la RMN, surpriză, nema sinuzita.

Hrana vie nu a fost suficientă, până nu am „mangaiat” sinusurile cu ulei de susan şi suc de hrean şi piper alb. Şi pe langa astea mult studiu şi aplicabilitate din cartea lui Jacques Mertel, Marele dicţionar al bolilor şi afectiunilor. 🙂

Raspuns Cristela:

Draga Alina, intuiam ca s-a intamplat asa cum ai descris.

Polipii, alaturi de amigdale deservesc sistemul limfatic, sunt esentiali pentru sanatatea noastra pe termen lung, din pacate medicina simptomelor, in lipsa ei de intelegere a integralitatii si a conexiunilor din corp, ii considera, alaturi de amigdale, apendice, colecist – organe dispensabile, fara care putem trai bine-mersi si ii convinge pe oameni, fara pic de consideratie fata de perfectiunea organismului uman, sa apeleze prea repede „la cutit”, fara sa le explice cauzele acestor afectiuni si consecintele eliminarii acestor organe. Desigur ca este mai comod si mai profitabil sa “rezolvam” problema in cateva minute, cu cutitul, decat sa ne re-educam obiceiurile de viata si de alimentatie.

Desi “polipi” este o denumire populara, corect este sa ii numim asa doar atunci cand sunt inflamati (din cauza stagnarii limfatice din zona capului). Tehnic corect se numesc „vegetatii adenoide”.

Cauzele care au dus la marirea lor sunt si cele care – odata inlaturate – pot duce la miscorarea adenoidelor. Adica:
(1) alimentele muco-formatoare,
(2) stresul (epuizarea suprarenalelor), care opreste eliminarea prin rinichi si intestine a toxinelor din limfa si rezulta stagnarea limfatica = un fel de „constipatie” a limfei,
(3) functionarea deficitara a intestinelor – tot constipatie si asta si
(4) rigiditatea mentala si emotionala (alta forma de „constipatie” si ea).

Legatura vegetatii adenoide si afectiuni din zona cervicala

Amigdalele si adenoidele sunt aidoma ganglionilor limfatici: au rolul unor fose septice, in care se deverseaza tot ceea ce vine prin tevile de canalizare ale organimsului uman (vasele limfatice). Prin renuntarea la amigdale si la adenoide se paseaza sarcinile pe care ele le indeplineau, altor tesuturi limfatice din zona, suprasolicitandu-le. Contrar aparentelor si crezului medicinei moderne, Dumnezeu nu a pus NIMIC IN PLUS in corpul nostru. Odata cu eliminarea din sistemul limfatic a polipilor si a amigdalelor, intregul organism devine – logic! – mai vulnerabil si apar numeroase probleme „in zona” (spondiloze, migrene, afectiuni tiroidiene, sinuzite, otite, rinite, conjunctivite etc) sau la nivelul altor organe pe care le influentau, asa cum descrii si tu in impartiserea pe care o faci si cum voi explica succint mai jos.

Legatura vegetatii adenoide – digestie – absorbtie – eliminare

Adenoidele („polipii”) sunt supervizate de glanda hipofiza (sefa sistemului endocrin), care – pe langa multe alte „indatoriri”, ii transmite sistemului digestiv ce are de facut:
– stomacului, directive legate de digestie
– intestinului subtire, directive legate de absorbtia nutrientilor in sange
– intestinului gros, directive legate de eliminare

Ei bine, adenoidele sunt „translatorul” hipofizei. Cand dispar polipii, dispare si traducatorul. Directivele hipofizei ajung la organe, dar „traducerea” lasa de dorit. Mesajele ajung neclare sau nu ajung deloc si – cu timpul –  apar problemele si tulburarile de sanatate de felul celor pe care le enumeri si tu: ale tractului digestiv, ale pielii, de fapt ale tuturor proceselor si organelor de eliminare in general. Observam cum confuzia din organism, urmare a lichidarii translatorului, duce la o “functionare” si rezultate de sanatate … pe masura.

Am primit in dar cartea lui Jaques Mertel si o gasesc extrem de utila, insa nu am mai folosit-o de cand am parcurs lucrarile nepretuite ale Ing. Valeriu Popa, care spune acelasi lucru, cu o intuitie si o claritate fantastica.

Voi adauga acestui articol unul despre scoaterea amigdalelor, conform opiniei celebrului pediatru Robert Mendelsohn, ereticul medical despre ale carui lucrari si abordari medicale am povestit in articolul Instinctul matern, cel mai bun pediatru.

Featured Foto: vkool.com

Cu pretuire,
Vizualizări: 10.873

Distribuie: