Supa crema de linte

Număr afişări : 2.881

Fierb lintea impreuna cu zarzavaturi: o ceapa, un morcov, o radacina patrunjel, o felie mai groasa de telina, 1 pastranac, un varf de lingurita sare neiodata, optional 1 lingura piure de rosii  (evit in ultimul timp sa consum rosii fierte, datorita efectului lor puternic acidifiant. Consum doar rosii crude, bine coapte. Si el conserv al congelator, crude.) La final se paseaza cu blenderul vertical de inox inoxidabil, nu cu cel de plastic!

Varianta si mai simpla: se fierbe lintea in zeama de la supa de zarzavat, cu putina sare. Cand se raceste adaug cateva picaturi de ulei de masline si o mana zdravana de patrunjel verde … Pun alaturi salata de ceapa, zic o rugaciune si… p-aci ti-e drumul toata familia, cu mic, cu mare! :) Poa’ sa vina iarna!

Atentie la pregatirea leguminoaselor: http://new.cristelageorgescu.ro/nota/pregatirea-leguminoaselor/

Pofta buna!

Număr afişări : 2.881

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Te salut cu drag Cristela,
    Am tot savurat informatiile de pe blogul tau, de care nu ma mai satur.
    Desi copii mei sunt mari, si spun sunt majori, gasesc aici retete simple si pe placul meu.
    FELICITARI sunt convinsa ca primesti la fiecare pas, si ma alatur si eu acestui “buchet”.
    Tot sunt in cautare de retete sanatoase si nu neaparat raw, insa am nevoie sa asimilez in mod natural nutrientii din alimentele natural, asa cum le-a lasat bunul Dumnezeu.
    Citind reteta ta de supa de linte pe care o faci foarte simplu si cu multe legume, gandul m-a dus la modul cum prepar eu supa de linte si anume,adaug turmerinc sau curcuma si chimion macinat proaspat pentru o savoarea ca la mama ei in Orient.Ce ma gandesc acum ca nu-i OK este faptul ca aceste condimente se prajesc in putin ulei de masline cateva secunde pentru a-si elibera minunatia de savoare.Si vine si intebarea:Cum pot sa elimin calitul acestora, luand in calcul ca nu vreau sa renunt la ele.Cred ca as putea sa le adaug spre sfarsitul supei sa isi lase aromele si gustul divin pe care il apreciez tare tare mult.
    Asadar, nu este o sugestie se pare ca sunt doar ganduri asternute catre o persoana care are multe de daruit pentru acestei lumi.
    Te imbratisez cu iubire,
    Cristina

    1. Draga Cristina,

      Multumesc pentru energia minunata (si aromata :)) din mesajul tau si pentru generozitatea aprecierilor.

      Folosesc si iubim in familia noastra turmericul. Am chiar o reteta de “maioneza” care – datorita turmericului, prinde gust de mustar/galbenus de ou :). In mancarea preparata termic il adaug dupa ce am stins focul, se infuzeaza si atat :). La fel si chimionul! In linte adaug si scortisoara uneori alaturi de turmeric, mmmm….. Ne jucam dupa cum simtim inspiratie.

      Prajeala/calirea in ulei nu are ce cauta in bioterapia sanatatii 🙂 – de acord?

      Cu iubire, pofta buna,

      cristela

Care este opinia ta?