Supa crema de linte

Vizualizări: 0

Fierb lintea impreuna cu zarzavaturi: o ceapa, un morcov, o radacina patrunjel, o felie mai groasa de telina, 1 pastranac, un varf de lingurita sare neiodata, optional 1 lingura piure de rosii  (evit in ultimul timp sa consum rosii fierte, datorita efectului lor puternic acidifiant. Consum doar rosii crude, bine coapte. Si el conserv al congelator, crude.) La final se paseaza cu blenderul vertical de inox inoxidabil, nu cu cel de plastic!

Varianta si mai simpla: se fierbe lintea in zeama de la supa de zarzavat, cu putina sare. Cand se raceste adaug cateva picaturi de ulei de masline si o mana zdravana de patrunjel verde … Pun alaturi salata de ceapa, zic o rugaciune si… p-aci ti-e drumul toata familia, cu mic, cu mare! :) Poa’ sa vina iarna!

Atentie la pregatirea leguminoaselor: http://new.cristelageorgescu.ro/nota/pregatirea-leguminoaselor/

Pofta buna!




Vizualizări: 3.187

Distribuie: