Supa “Mineral Imparat” (supa clara de zarzavat)

Vizualizări: 10.105

Extras din articolul “Cum pregatesc meniul unei zile?”

Supa concentrata de zarzavat (optional cu paste din cereale fara gluten).
Pregatesc mai multa odata, pentru ca o folosesc ca baza pentru fiert quinoa sau orez pentru pilaf sau lintea pentru supa sau musaca.

3 litri apa, 1 kg morcovi (10-15 buc), 1 telina mare, 3 radacini pastarnac, 6 radacini patrunjel, 2 cepe mari. Optional (dar nu in caz de diaree sau convalescenta): 3 cartofi mari. Se spala, se curata, se taie bucati (nu marunte) si se pun la fiert dupa ce apa a clocotit si dupa ce am dat focul foarte mic. Dupa ce a fiert la foc mic (30 min) arunc ceapa si strecor supa. In zeama rezultata infuzez 3 legaturi de patrunjel verde pe care ulterior il scot si il folosesc la hamburgeri. Daca servesc cu paste integrale fara gluten si fara ou, le adaug separat, dupa ce au fiert in apa. Cand nu am paste pun in supa putina quinoa sau mei, de asemenea fierte separat. Dear cel mai mult ne place si ne face bine supa asta … SIMPLU: zeama clara, cu patrunjel verde tocat. Optional puteti adauga  cateva bobite de  sare neiodata.




Vizualizări: 10.105

Distribuie: