Tagliatelle cu sos … mortal

26 septembrie 2011. Extras din articolul Cocktail de retete si fotografii

TAGLIATELLE cu SOS MORTAL :) PESTO (raw)

Tagliatelle din zucchini cu pesto - Cristela GEORGESCU

Tagliatelle din zucchini cu pesto și cashewsan (înlocuitor de parmezan) – Cristela GEORGESCU

Ingrediente (pentru 2 persoane): 2 dovlecei medii (sau zucchini), cruzi, curatati de coaja si taiati sub forma de tagliatelle cu peelerul (cutitul acela care curata coaja la cartofi).

Sosul (ideal ar fi sa aveti un blender de mare putere, peste 800W, astfel va avea consitenta si finetea unei maioneza plina de proteine, vitamine, acizi grasi esentiali. La fel ca la ciocolata, am fost avertizata de baieti ca pot fi acuzata, pentru ca sosul e MOR-TAL 🙂

5 linguri de fistic crud (neprajit, deci!)
1 rosie mica
1 catel usturoi
2 linguri
ulei masline
sare neiodata
2 linguri suc lamaie
1-2 lingurite busuioc uscat

Daca se lipeste de peretii blenderului, mai puteti adauga putina apa si, cand e bine mixata, ca o pasta, daca vi se pare prea subtire, mai puteti adauga fulgi de drojdie, pana obtineti consistenta dorita.

Later edit 2019: De anul trecut nu mai folosesc fulgi de drojdie, pentru ca sunt tot un fel de fungi, la randul lor ”papa bun” pentru fungii pe care toti ii avem in sistemul digestiv (mai ales iubitorii de făinoase, lactate, dulciuri si combinatii bombastice tip placinta cu branza, pizza, croissant cu ciocolata etc). Cine a trecut prin candidoze si ciuperci la unghii, intelege despre ce vorbesc.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?