Tinctura de propolis (Home made) si utilizare

Număr afişări : 0

TINCTURA DE PROPOLIS 40%, reteta dr. Doru Laza
Material necesar: 1 sticla de culoare inchisa de 300-500ml, 40gr prpolis macinat, 60ml alcool de 96 grade
Mod de preparare: se pun nsticla propolisul si alcoolul si se pune un dop care sa etanseizeze. Se agita sticla in fiecare zi. Dupa 3 saptamani se strecoara si se omogenizeaza (la nediabetici) cu miere: 2 parti tinctura cu 1 parte miere. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa
Mod de administrare (dau aici specific pentru amigdalita, stomatita, faringita, afte)
Uz extern: gargara 1-2 ori pe zi, cu solutie: 30 pic tinctura in 50 ml apa. Se pastreaza solutia in gura 5 minute, dupa care se arunca
Uz intern: 2-3 ori pe zi cate 15 pic, intr-o lingurita cu miere sau pe o buc de miez de paine, inainte de masa




Număr afişări : 1.149

Distribuie: