Tinctura de propolis (Home made) si utilizare

Numar afisari: 1.002

TINCTURA DE PROPOLIS 40%, reteta dr. Doru Laza
Material necesar: 1 sticla de culoare inchisa de 300-500ml, 40gr prpolis macinat, 60ml alcool de 96 grade
Mod de preparare: se pun nsticla propolisul si alcoolul si se pune un dop care sa etanseizeze. Se agita sticla in fiecare zi. Dupa 3 saptamani se strecoara si se omogenizeaza (la nediabetici) cu miere: 2 parti tinctura cu 1 parte miere. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa
Mod de administrare (dau aici specific pentru amigdalita, stomatita, faringita, afte)
Uz extern: gargara 1-2 ori pe zi, cu solutie: 30 pic tinctura in 50 ml apa. Se pastreaza solutia in gura 5 minute, dupa care se arunca
Uz intern: 2-3 ori pe zi cate 15 pic, intr-o lingurita cu miere sau pe o buc de miez de paine, inainte de masa

Numar afisari: 1.002

Distribuie:
 1. Draga Cristela,
  Am preparat (din nou) tinctura de propolis! Cam 10 zile am urmat pasii recomandati, dupa care am uita de ea. Iar acum, dupa 2 luni , a devenit ca o pasta! Ce pot face cu ea in stadiul acesta?
  Si, in situatia in care dupa 3 saptamani se ajunge la strecuratul solutiei, ce se poate face cu ceea ce ramane ( lichidul in sticluta , iar “grosul”, adica propolisul macerat)?
  Multumiri, multe!

  1. Draga Lia, nu m-am confruntat cu situatia asta. Il poti intreba chiar pe domnul dr. Laza ce te sfatuieste (www.dorulaza.ro), ca are experienta indelungata. Eu as amesteca-o cu crema de galbenele si as face o pomada de toata minunea. Dra cred ca se poate subtia din nou, doar nu stiu si cred ca alcoolul mai reduce din bunatate de propolis. Daca nu, intreaba-i pe dragii de la Apiarium (Terra Apis), farmacisti apicultori.

   Cu drag,
   cristela

 2. Dragă Cristea, necesitatea strecurarii tincturii are legatura cu proprietatile a acesteia? Il putem lasa si nestrecurat ( cantitate mica ce urmează a fi administrata)? Multumiri multe si Paste frumos, ca sufletele voastre.

  1. Draga Lia, nu stiu. Cel mai bine este sa pui intrebarile astea, asa cum ti-am spus si data trecuta, domnului doctor sau familiei Bădina de la Apiarium (terraapis.ro).

   Multumesc frumos pentru urari si caldura mesajului. Paste fericit,

   cristela

Care este opinia ta?