Tinctura de propolis (Home made) si utilizare

TINCTURA DE PROPOLIS 40%, reteta dr. Doru Laza
Material necesar: 1 sticla de culoare inchisa de 300-500ml, 40gr prpolis macinat, 60ml alcool de 96 grade
Mod de preparare: se pun nsticla propolisul si alcoolul si se pune un dop care sa etanseizeze. Se agita sticla in fiecare zi. Dupa 3 saptamani se strecoara si se omogenizeaza (la nediabetici) cu miere: 2 parti tinctura cu 1 parte miere. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa
Mod de administrare (dau aici specific pentru amigdalita, stomatita, faringita, afte)
Uz extern: gargara 1-2 ori pe zi, cu solutie: 30 pic tinctura in 50 ml apa. Se pastreaza solutia in gura 5 minute, dupa care se arunca
Uz intern: 2-3 ori pe zi cate 15 pic, intr-o lingurita cu miere sau pe o buc de miez de paine, inainte de masa

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Draga Cristela,
  Am preparat (din nou) tinctura de propolis! Cam 10 zile am urmat pasii recomandati, dupa care am uita de ea. Iar acum, dupa 2 luni , a devenit ca o pasta! Ce pot face cu ea in stadiul acesta?
  Si, in situatia in care dupa 3 saptamani se ajunge la strecuratul solutiei, ce se poate face cu ceea ce ramane ( lichidul in sticluta , iar “grosul”, adica propolisul macerat)?
  Multumiri, multe!

  1. Draga Lia, nu m-am confruntat cu situatia asta. Il poti intreba chiar pe domnul dr. Laza ce te sfatuieste (www.dorulaza.ro), ca are experienta indelungata. Eu as amesteca-o cu crema de galbenele si as face o pomada de toata minunea. Dra cred ca se poate subtia din nou, doar nu stiu si cred ca alcoolul mai reduce din bunatate de propolis. Daca nu, intreaba-i pe dragii de la Apiarium (Terra Apis), farmacisti apicultori.

   Cu drag,
   cristela

 2. Dragă Cristea, necesitatea strecurarii tincturii are legatura cu proprietatile a acesteia? Il putem lasa si nestrecurat ( cantitate mica ce urmează a fi administrata)? Multumiri multe si Paste frumos, ca sufletele voastre.

  1. Draga Lia, nu stiu. Cel mai bine este sa pui intrebarile astea, asa cum ti-am spus si data trecuta, domnului doctor sau familiei Bădina de la Apiarium (terraapis.ro).

   Multumesc frumos pentru urari si caldura mesajului. Paste fericit,

   cristela

Care este opinia ta?