Turtite de malai (drojdie naturala)

Numar afisari: 2.823

Reteta de la cititori.

TURTITE DE MALAI (drojdie naturala)

Turtitele de malai constitue “maiaua” pentru aluatul de paine. Se pregatesc toamna, dupa culesul strugurilor, din malai amestecat cu spuma care se strange la fiertul mustului. Se formeaza o pasta de consistenta potrivita, din ea se ia cu lingura compozitie, se fac bilute si apoi se turtesc (la fel ca o chiftea) si se lasa sa se usuce (pe o scandura, pe un raft in bucatarie, in orice caz NU la cuptor). Apoi se pastreaza intr-un sac de panza, atarnat intr-un loc uscat (pod), ferit de umezeala. Cand vrem sa coacem paine, punem o turtita la inmuiat, cu apa calduta, atat cat sa se poata amesteca ca sa devina o ciulama. Se lasa la dospit. De obicei se prepara seara si se lasa pana dimineata, cand se framanta ca un aluat obisnuit de paine. Mult timp am pregatit painea cu aceste turtite. Multa sanatate si numai bine. Cornelia (16 septembrie 2011)

Numar afisari: 2.823

Distribuie:
  1. Buna! Am o intrebare. Spuma la care faci referire e de la fermentatia naturala a mustului cand se transforma in vin sau de la mustul pus intr-o oala la fiert?
    Daca e prima varianta, atata vreme cat mustul e in butoi, cu instalatia sa scoata gazele, cum ai avea acces in butoi?
    M-ar interesa sa fac si eu niste turtite. Multumesc.

    1. Multumesc, Crengi pentru intrebare. Prima varianta.
      Gand bun,
      cristela

Care este opinia ta?