Tuse – experienta mea

Vizualizări: 12.052

CE AM FOLOSIT PENTRU TUSE

– Ceapa in camera, inhalatie si aerosoli (vezi mai sus).
– Pe piept, alternativ, timp de 20 min cataplasma cu branza de vaci la temp camerei sau caaplasma cu mamaliguta calda sau cu seminte de in (2 linguri fierte timp de 5 min, pana devin un gel) de 3-4-5 ori pe zi. Verifici cu cotul temperatura si, cand e cald, nu fierbinte!, aplici compozitia pe piept, peste pui o carpa si un plastic. Sau foi de varza zdrobite.
– Daca doare gatul, pe gat compresa cu cartof crud razuit pe razatoarea mica, stors si asezat ca un colier pe zona afectata, de 3-4 ori pe zi/noapte, timp de 1-2 ore.
– Ca dezinfectatnt al cailor respiratorii si adjuvant in spasme de tuse am folosit de la Plantextract Extract de Carpen, in putin apa sa se evapore alcoolul, de 3 ori pe zi, in functie de varsta.
– cand au fost probleme foarte mari cu tusea, am folosit si ceai si tintura de lemn dulce (cortizon natural)
– Ceaiurile pe care le utilizez in viroze respiratorii sunt la articolul: “Despre ceaiuri, plante medicinale si nu numai.”
– tinctura de propolis pe putina miere, in functie de varsta nr de picaturi, de preferat fara alcool, pentru ca e mai eficienta.

IN BOALA IMPORTANTA E ELIMINAREA, NU APORTUL. Prin odihna si hidratare organismul e sprijinit sa elimine rapid toxinele si sa se vindece mai repede. Schimbat des daca transpira. Multi parinti fac greseala sa forteze copilul sa manance in boala/febra si, pe langa un disconfort major pe care i-l produc, ii canalizeaza energia spre stomac si digestie, in loc sa o canalizeze spre lupta cu “dusmanul”.

Cartea Dr. Laza (www.dorulaza.ro) si cartile Dr. Sorina Soescu (www.centrulnatura.ro) sunt o alta sursa de informatii valoroase despre mecanismele de imbolnavire si insanatosire.

 
Vizualizări: 12.052

Distribuie: