Noutăți din cercetarea medicală

Acest articol este scris din dragoste de viață, nu din frică de moarte.

Agenții patogeni din carne și din lapte pot avea legătură cu cancerul

Traducere din Buletinul de știri medicale de ultimă oră transmis de Comitetul Medicilor Pentru Medicină Responsabilă (PCRM), Washington, USA pe 13 iunie 2019

Potrivit concluziilor publicate în 2019 de Centrul German de Cercetare a Cancerului (DKFZ), agenții patogeni din carnea și din laptele de vacă pot provoca cancer. Agenții patogeni găsiți în vacile sănătoase pot provoca în țesuturi o reacție inflamatorie cronică. Aceasta poate stimula și duce la apariția cancerului (de exemplu în țesutul mamar și al colonului). Poate lua câteva decenii ca aceste tipuri de cancer să se manifeste după ce persoana consumă lapte sau carne de vacă.

Referințe
BfR Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor. Noi agenți patogeni în carnea de vită și produse lactate de vacă: sunt necesare mai multe cercetări. Avizul BfR. 2019; 14: DOI 10.17590 / 20190606-133224.

***

Nota mea: Pe Avizul BfR scrie că sunt necesare mai multe cercetări… Eu una nu mai am nevoie. Am tot cercetat și am prezentat ce au cercetat alții. Alții independenți, adică. Cu alte cuvinte care NU au fost plătiți să facă studii din ale căror concluzii să profite chiar cei care au finanțat studiile respective. Concluziile pe care le-am tradus mai sus sunt totuți lucruri cunoscute și recunoscute de zeci de ani, publicate în cărți și reviste medicale de specialitate, în studii indexate și în meta-analize.

În plus, am observat și observ în fiecare zi degradarea sănătății noilor generații, aud săptămânal cum au fost diagnosticate cu cancer sau cum s-au sfârșit cu acest diagnostic ființe pe care port în inimă.

Mă îngenunchiază de cele mai multe ori durerea, ciuda pentru prețul plătit INUTIL.

Unele sunt femei din familie. Altele sunt cunoștințe. Altele sunt prietene. Altele sunt modele care m-au inspirat. Altele sunt cititoare vechi sau mame pe care le-am întâlnit la evenimentele mele. Altele sunt flori îmbobocite, nici copii nu au ajuns să aibă.

Am fost suficient de manipulați să nu mai ascultăm semnalele corpului, ci să vrem doar studii științifice pentru a înceta să mai mâncăm și să bem de secole alimente care ne degradează celulele și care le sabotează rezistența și buna funcționare. Nu vă mai amăgiți că bunicii și străbunicii ”au mâncat și nu au pățit nimic!” Și-au vulnerabilizat celulele și au pasat această vulnerabilitate de generații. Iar noi și copiii noștri plătim nota de plată de la vârste din ce în ce mai fragede și – paradoxal! – continuăm să repetăm (parcă) inconștient aceleași obiceiuri. Atât.

Ei bine, mai fac o încercare. Uite aici, doar 2-3 studii dintr-o lucrare științifică pe care am prezentat-o la un simpozion de oncologie și pentru a cărei documentare care am petrecut câteva luni la biblioteca. La final am constatat că știința ține neapărat să îl demonstreze științific atât pe Dumnezeu, cât și Legile Naturii.

Au fost voci arogante care au spus ca studiile citate mai jos sunt vechi. Păi asta e și ideea! Am dorit să demonstrez că se știe de mult și că plătim inutil prețul pentru ”boli” care pot fi prevenite.

”Carne, lactate, prăjeli – toate fac organismul femeii să producă hormoni tip estrogen (estradiol, estron etc) care favorizează apariția și dezvoltarea cancerului mamar sau a cancerului altor organe sensibile la hormonii sexuali feminini. (…) Estrogenul stimulează creșterea. Inclusiv pe cea a celulelor canceroase. În prezența estrogenilor, celulele mamare canceroase se multiplică rapid. (…) Estrogenii pot activa transformarea celulelor sanatoase în celule canceroase. ”

JOURNAL OF THE NATIONAL CANCER INSTITUTE 2003, Miller K. – Estrogen and DNA damage: the silent source of breast cancer? 95:100-102

”Dieta cu conținut redus de grasimi și bogată în fibre reduce imediat nivelul estrogenilor cu 15-50% în decurs de câteva săptămâni.”

JOURNAL OF NATIONAL CANCER INSTITUTE 1990, Prentice R., Thompson D., Clifford C., Gorbach S., Goldin B., Byar D. – Dietary fat reduction and plasma estradiol concentration in healthy postmenopausal women given free access to low-fat high-carbohydrate diet. The Women’s Health Trial Study Group; 82:129-134

Heber D, Ashley JM, Leaf DA, Barnard RJ. – Reduction of serum estradiol in postmenopausal women given free access to low-fat high- carb diet. NUTRITION. 1991; 7:137-139

”Eliminarea din alimentatie a cărnii, a produselor lactate, a alimentelor prăjite și a grăsimilor, reduce riscul de cancer sau chiar schimbă evoluția lui.”

JAMA 2006, Prentice RL, Caan B, Chlebowski RT, et al – Low fat dietary pattern and risk of invasive breast cancer: the Women Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification; 295:629-642

Și atunci … de ce medicul nostru nu ne spune același lucru, ba chiar ne învață pe dos? Este o întrebare la care am răspuns pe larg într-un capitol amplu și într-o o notă pentru cadre medicale, în cartea mea, Diversificarea, pur și simplu, cu prefață de dr. Sorina SOESCU.

Am un amplu material cu ceea ce spun studiile științifice indepenente despre legătura lactate – cancer. Încă mă gândesc cum să îl prezint cât mai eficient celor interesați. Nu de alta, dar să poată respira liber și femeile acestui pământ care, de când rămân gravide, până când ajunge copilul la majorat, aud și sunt făcute să creadă că trebuie să mănânce, să bea și să dea copiilor multe lactate (bașca procesate!) – ”pentru calciu”.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Multumim pentru informatiile oferite!

  1. multumim pt feedback

 2. Draga Cristela, mesajul tau e scris din dragoste pentru noi, pentru copii nostri si stelutele lor, fapt pt care iti multumesc pentru incurajarea si conducerea spre bine, natural, firesc, intelegerea holostica a omului, a ce inseamnam noi, asa cum ne-a lasat Dumnezeu si cum trebuie sa ne pastram, mai ales in credinta. Am ascultat ca un copil cuminte sfaturile tale in momentele grele de boala a copiilor, am inteles ce e de facut si cu ajutorul lui Dumnezeu, copii sunt bine. Increderea este cea care ne ghideaza si ne intareste, rugaciunea si gandul bun, la care tb sa apelam continuu. Vreau sa spun cu sinceritate ca cititind unele articole, simti teama si incertitudine, mai ales cele privind alimentatia, dar incerc sa aflu este calea buna, pe care sa o urmam, si asa cum scrii, rabdarea este cea care ne ajuta sa descoperim. In ceea ce priveste sfatul bunicilor, mama imi povesteste mereu ca manca seminte de in, susan, coapte, ierburi din gradina, vita de vie. Apa de la vita de vie mi-a recomandat-o prof. Leonte din GL care inainte sa plece dintre noi scria cartea Apa e viata. Produsele recomandate de tine pt piele sunt super. Iesitul in soare intre orele 12-16 nu recomand, am probat si nu a iesit bine. M-ai uimit cu alaptarea pana la 4 ani, am si eu 3 copii pe care i-am alaptat. Ma bucur ca te cunosc.

  1. Multumesc frumos, draga Mirela pentru cuvintele adresate cu delicatete. Felicitari pentru tot ce ai realizat. Am alaptat pana la 5 ani si 8 luni 🙂 si as fi continuat daca Petru nu renunta. Ganduri frumoase de la margine de padure.

  2. Noi multumim pentru preocuparea ta, in special pentru copii. Mi-as dori sa ne povestesti despre sursele alimentelor vegetale, sau poate exista vreun articol in acest sens, dar nu am dat de el. Marturisesc ca in sensul acesta am luat un loc frumos cu livada, loc de gradina, etc.. si ne-am apucat de gradinarit pentru a avea produse naturale. Ma gandesc la metodele de conservare pt a le avea si in timpul iernii in stare cat mai buna. Un sfat in acest sens? Multumesc.

  3. Multumesc, draga Mirela. Nu am inteles ce inseamna sa povestesc despre sursele alimentelor vegetale. Te rog reformuleaza, sa pot raspunde. Cu iubire, Cristela

 3. De unde va procurati alimente sanatoase, mai ales legume si fructe pe timpul iernii? Recent a fost sotul in piata si a auzit tot felul de povesti despre rosii, fructele de padure ca ar fi stropite chiar cu spray pt muste ca sa nu se strice, si sa tina cat mai mult. Nu mai spun de doza de pesticide in exces pusa de producatori pe produse ca sa le obtina cat mai repede. Deci, de unde am putea cumpara produse bune pt a ne hrani? Multumesc.

  1. Multumesc, Mirela. Depinde. Nu e chiar asa de tragic pe cat s-a creat acest curent panicard si care ne transpune in starea de victime in telenovela scris ade sistemul care ne guverneaza.

   Nu exista O SURSA UNICA. Fiecare depinde unde locuieste si ce vaneaza. Si cat timp este dispus sa investeasca in vana ceva sanatos, sigur si accesibil.

   Daca vibram INCREDRE, in viata noastra se va manifesta ceea ce intentionam. Daca vibram FRICA SI PANICA, vom atrage astfel de situatii si totul va parea GREU.

   Cu pretuire,

 4. Seara buna , Cristela,

  As dori sa trimit informatiile blogului tau anumitor persoane, dar in limba engleza. De obicei exista o functie Google “translate page” pe care nu o pot regasi cand deschid paginile tale. Ma poti ajuta, te rog?
  si, mai sunt si mai poti subtitra si alte video in afara de “muschiul constientei?”

  Multe multumiri!

  1. Draga Lia,

   Multumesc frumos. Browserul CHROME ofera aceasta posibilitate. Eu nu am avut niciodata o functionalitate de traducere a paginilor integrata in site. O voi introduce zilele acestea pe site, functia de traducere instant de la Google, dar stii tu…. cum traduce google. 🙂 De aceea am si ezitat pana acum, ca unele traduceri sunt de-a dreptul caraghioase. Sa incercam, deci. Pana atunci poti folosi Chrome.

   Nu am decat acest film tradus, pe langa muschiul constientei. E nevoie de ceva resurse tehnice si de timp, dar multumesc pentru imbold. Le voi traduce in enlgeza, te rog sa imi spui care ar fi pentru voi cele mai importante.

   Cu recunostinta,

   Cristela

 5. Buna ziua, draga Cristela

  Iti multumesc pentru detalii, promptitudine si deschidere!
  Nu vizez anumite video, in mod special. Dorinta mea ramane de a face cunoscuta informatia ta, celor din jur. Textul ma intereseaza, in mod special, dar , intr-adevar, il cam poceste Google translate….
  Iarta-mi momentul gasit pentru a raspunde bunavointei tale, nu am notat articolu tau unde am adaugat comentariul meu si mi-a luat ceva timp sa-l gasesc! Plus delasarea in care mai alunec!

  1. Draga Lia, multumesc, e totul in regula. Momentan nu dispun de resursele necesare pentru a traduce eu macar articolele cheie in germana si in engleza. La filme e mai usor si voi reusi mai repede. Multumesc mult pentru sprijin la raspandirea mesajului. Cu pretuire, Cristela

 6. si, o sugestie,
  mamica unui coleg de-al baiatului meu, a invins cancerul de doua ori, desi, doctorii de aici doreau sa o opereze, cei dintara ei de bastina, au salvat-o ! Din tot ce ai postat, ce crezi ca i-ar atrage atentia? Baza exista si e buna, dar multe din obiceiurile alimentare ii sunt gresite plus faptul ca se resimte, e prinsa in vartejul zilei d maine si ca nu are incredere in informatiil evenite din exterior(eu). Baietelul ei are intoleranta la gluten si , cum rontaie ceva procesat ajunge la 40C. I-am sugerat sa te abordeze, banuiesc ca nu a facut-o. E vorbitoare de lb franceza, engleza, spaniola.
  Iti irosesc timpul?

  1. Draga Lia, nu stiu raspunsul, pentru ca nu stiu exact ce e in mintea ei 🙂 – ar fi doar un raspuns ipotetic. Daca doreste sa lucram impreuna, o putem face cu placere. E bine ca i-ai sugerat sa ma contacteze. Atat. Cand va fi momentul potrivit, o va face. Iar daca nu o va face, inseamna ca exista o cale mai potrivita pentru ea in aceasta experienta. Imbratisari,
   Cristela

Care este opinia ta?