Nu grabiti taierea cordonul ombilical la nastere!

Număr afişări : 7.449

“Nu taiati cordonul ombilical imediat dupa nastere. Asta inseamna de fapt celule stem, acelea care se transfera din placenta, catre noul nascut. Nu business-ul din spate …” scria Ditta Depner azi pe pagina ei de Facebook, drept comentariul la urmatoarea fotografie:

Tin sa va traduc textul acestei fotografii, cu rugamintea sa-l transmiteti mai departe.

Ce spune pana si Organizatia Mondiala a Sanatatii, cap de afis: “Pentru toate nasterile se recomanda intarzierea taierii cordonului ombilical (cu unul pana la trei minute dupa nastere) in paralel cu inceperea simultana a procedurilor esentiale de ingrijire a noului nascut”.

Dar cu adevarat emotionante si desteptatoare pentru noi, mamele, sunt vorbele medicului Robert Lim, la finalul acestui afis, medic chinez cu studii medicale efectuate in Anglia, medic voluntar in razboaie, cel care a reconstruit scoala de medicina si cercetarea medicala in China si care a emigrat ultetrior in SUA, unde a fost numit membru al Academiei Nationale de Stiinta a Statelor Unite: “Nu exista dubiu. Acest sange nu este sange al “cordonului ombilical”, ci sange al bebelusului! Cand le cerem mamelor sa doneze sangele din cordonul ombilical, ele se afla intr-o iluzie. Acest sange apartine bebelusului, nu cordonului ombilical.”

Afisul rezuma si cele trei mari categorii de beneficii ale taierii cu intarziere (preferabil cand nu mai pulseaza) , comparativ cu copiii carora li se taie imediat dupa nastere cordonul ombilical:

1. Greutate mai mare la nastere, volum mai mare de sange, oxigen si nutrienti

2. Numar mai mare de globule rosii (inclusiv celule stem si celule de aparare imunitara)

3. Riscul de producere a anemiei este cu 50% mai scazut, pentru ca depozitele de fier sunt mai numeroase

De cate ori publica Ditta Depner cate-o “adevarata si logica” despre nasterea naturala, invarte un cutit intr-o rana veche … Dar imi da si-o cheie la motor sa nu ma opresc, sa nu jelesc, sa nu ma victimizez, ci sa actionez: sa impartasesc, sa impartasesc, sa vorbesc, sa vorbesc, sa inspir, sa inspir, sa mobilizez, sa mobilizez la actiune … De aceea, prin Lion Mentor Association, alaturi de Ditta Depner – Practician acreditat pentru nastrea naturala, cu blandete si calm prin metoda Hypnobirthing, Mihaela Drilea – primul consultant acreditat international care lucreaza intr-o maternitate ca specialist in alaptare si lactatie si Irina Thiery – directorul Casei de Productie Lion si fondatoarea Asociatiei Lion Mentor, voi participa la Brasov, sambata, 21 martie 2015, la un eveniment special pentru familii, lansarea documentarului :Pasi spre constientizare”.

Pana una alta, va rog, rezervati ziua, implicati-va pentru punerea in practica a ideilor sustinute de afisul de mai sus si prindeti-va la ureche vorbele Apostolului Pavel: “Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.”

Continuati sa daruiti in jur lumina si Vitamina L, pentru ca Adevarul nu poate fi aparat decat daca e rostit in iubire!

Pentru copiii nostri si pentru nemurirea stelutelor din privirea lor,

cristela
Număr afişări : 7.449

Distribuie: