Nu sunt feministă

Număr afişări : 886

Nu sunt feministă, sunt pentru feminitate.

Nu avem nevoie de mai multă femininate și de mai puțină masculinitate, ci de un echilibru între calitățile femininine și cele masculine, care există în fiecare dintre noi (femei și bărbați deopotrivă) și care se completeaza reciproc în mod desăvârșit.

Ani de zile am predat și am oferit practic exemplu de leadership în business pentru femei. Am facut acest lucru așa cum am învațat și eu de la alte femei de succes.

În corporație, primul meu șef și mentor desemnat a fost o femeie. Mi-a interzis să mai folosesc în corespondența sau în întîlnirile de afaceri expresia “I feel that…” (eu simt că…): “We run a business here, we are not talking about feelings.” (Aici conducem o afacere, nu vorbim de simțăminte).

Așa am învațat că se face, așa am practicat, trădându-mi inima zi de zi. Mi-a luat ceva să recunosc că sunt pe o direcție nepotrivită, că toate “învațăturile” mele către alții sunt distructive și că exemplul meu (dealtfel neautentic) aducea succes, dar nu împlinire. Am demisionat.

În leadershipul afacerilor, în marile cancelarii ale lumii, în sălile de consiliu director nu este nevoie de femei care se străduiesc să se comporte mai masculin decât barbații, ci de femei leader care poartă în ele ceva feminin și pe care îl exprimă liber.

Cu iubire mereu,
Număr afişări : 886

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Buna, Cristela! te citesc încă de când am început diversificarea alimentației copilului meu. Schema ta de diversificare mi s-a părut cea mai potrivită pt copilul meu, și multumesc lui Dumnezeu este un copil normal, sănătos și ferit de probleme de piele, digestive etc.
  De altfel, însuși modul de viața si de alimentație pe care îl propui mi se pare adecvat și pentru mine si familia mea… deși este greu pt ca soțul și tatăl meu sunt carnivori înrăiți.

  Acum ma macină o problema des discutata pe rețele de socializare ( Dr Bilic) respectiv tratsmentul hormonal după intrarea la menopauza.
  Ma interesează foarte tare și opinia ta.

  Multumesc și sa auzim numai de bine,

  Cu multă apreciere,
  Alina P

  1. Draga Alina,

   Multumesc frumos pentru cuvintele de apreciere. Glandele suprarenale ale omului modern sunt facute franjuri de cel putin 3-4 generatii, asa incat nevoia de neurotransmitatori din carne este reala, mai ales in cazul barbatilor care altfel se simt lipsiti de putere (semn de epuizare suprarenala). A manca o bucata de carne pentru ca asa am fost instruit ca este normal si pentru ca imi place – e una. A sustine ca acest tesut mort contribue la sanatatea noastra – este alta.

   Retelele de socializare au fost create ca sa ne epuizeze si sa ne distraga, in timp ce altii capitalizeaza pe ”macinarea” despre care vorbesti. Cand stii cine esti, cand cunosti si intelegi cum functioneaza corpul tau, cand ii poti descifra mesajele, intelegi ca el e singura autoritate care detine si care reprezinta adevarul, in consecinta singura autoritate a carei parere conteaza si pe care o poți urma.

   Daca timpul ar fi bani, ai da tu banii pe a asculta pareri care te macina sau ai da banii (citeste timpul) pe a cumpara si studia manualul de functionare al celei mai performante tehnologii de pe planeta, organismul uman?

   Cu pretuire,
   Cristela GEORGESCU

 2. Multumesc pentru răspunsul tău! in principiu sunt de acord cu faptul ca propriul organism este cel mai bun doctor pentru fiecare, însă pana la un anumit punct…
  Nu sunt de specialitate doctor, dar înțeleg când mi se explica dpdv fiziologic de ce odata cu instalarea menopauzei, devenim mai nervoase, mai obosite -relația directa dintre hormoni di sistemul nervos, de ce pierdem masa osoasa etc.
  Dar sunt cumva nedumerită dacă acești hormoni de substitutie fac mai mult bine decat rău.

  De exemplu, mama mea a luat acești hormoni la sugestia dr ginecolog, avea o menopauza grea ( transpirație mare, irascibilitate etc) dar a și făcut după un timp cancer la sân… s-a vindecat și apoi după 10 ani recidiva și nu mai este. Au fost hormonii sintetici, alimentația, stresul sau toate împreuna? Realitatea este ca niciun doctor nu iti poate explica cu adevărat cauza cancerului…
  Și atunci deși sunt adepta naturalului și ca toate au un ritm firesc, la care trebuie sa ne adaptam, ma tot gândesc ca sunt situații când avem nevoie și de ceva in plus pentru a ne fi mai bine noua di celor din jurul nostru asumându-ne evident si un risc.

  Cu admirație,

  Alina P

  1. Multumesc, draga mea Alina. Eu imi asum ce scriu, dar nu imi asum ce intelege fiecare persoana care citeste. Nu am spus nimic despre a lua sau a nu lua hormoni, despre a trata natural sau cu medicamente de siteza. Am spus ca organismul e propriul doctor pana la final, deci nu pana la un punct. Asta inseamna altceva decat imi pare ca ai inteles. Uite, si in cazul mamei tale (si al mamei mele!), i-a arat clar, ca o busola, daca drumul ales a fost prielnic sau nu. Corpul ne arata mereu ce ii face bine si ce ii face rau, in acest sens am spus ca este cel mai bun medic si nutritionist. Medicina alopata trateaza simptomatic, nu are treba cu cauzele, e firesc sa nu ne vindece. E la mintea oricui ca daca nu identifici cauza (si nu o identifici, nici nu stii cum sa o cauti si unde, daca ai fost formatat sa tratezi exclusiv simptome si sa nu tii cont de interdependentele si conexiunile din corp).

   Chiar daca spui “niciun doctor nu iti poate explica cu adevarat cauza cancerului” (o generalizare), nu inseamna ca este si adevarat. 🙂 Sunt numerosi doctori care explica acest lucru simplu si clar. Daca nu i-ai intalnit, nu inseamna ca nu exista, asa-i? 🙂 Trebuie sa ii cauti, pentru nu li se face propaganda in mass media si nici nu au timp de retele de socializare, ei sunt ocupati cu FACEREA DE BINE, nu CU FACEREA DE BANI.

   Categoric orice “boala” are cauze multifactoriale. Corpul uman are o limita pana la care poate tolera substante care il agreseaza, fara sa faca “poc”. Depinde cat de plin e paharul fiecaruia si depinde care este picatura care il face sa dea pe dinafara. Aceeasi situatie este si cu vaccinurile si autismul. Nu putem spune ca exclusiv vaccinul este cauza. Uneori insa este chiar picatura care a facut ca paharul sa dea pe dinafara.

   Dr Howard B. Urnovitz, specialist in Microbilogie si Imunologie si directorul stiintific al Fundatiei pentru Cercetare in Domeniul Bolilor Cronice si-a prezentat concluziile cercertarilor in fata Comisiei Guvernamentale pentru Supraveghere si Reforma (SUA). 1. Organismul uman are memorie genetica a substantelor straine la care a fost expus, inclusiv vaccinuri virale si bacteriene. 2. Fiecare persoana raspunde diferit la substante straine, in functie de mostenirea genetica unica. 3. Se pare ca exista o limita in ceea ce priveste cantitatea de substante straine la care organismul uman poate fi expus pana cand incep sa aiba loc distrugeri genetice sau sa se initieze boli cronice.

   Citeste cartile recomandate, ia-ti notite si intelege, caci cunoasterea si intelegerea te vor sprijini sa stii ce e bine PENTRU TINE.

   Gand bun si o imbratisare stransa,

   Cristela

 3. Da! Da! Bravo! Buna, draga mea Cristela! Lumea a luat-o razna iar acest curent feminist nu are nimic de-a face cu “femeia”, aceea autentica, calda, buna, inima familiei. Avem cu totii rolul si rostul nostru in lume, care la randu-i, are firescul ei. Daca schimbam acum acest firesc, nu vom avea o lume mai buna, ci haos. Din pacate, suntem intr-o era tulbure, avem multa informatie in jurul nostru, dar nu adevarul, sunt asa multe de spus… te imbratisez cu mult drag, pentru ca esti ceea ce esti!

Care este opinia ta?