Nu uita, dragă mămică: soc, socata, socățică! (fără zahăr și fără drojdie)

Număr afişări : 32.182

Reteta ilustrata pentru copii se afla in noua editie a cartii Simplu 1, care cuprinde retete si texte noi sau adaugite si este reilustrat de Cristiana Radu, una dintre cele mai apreciate si talentate ilustratoare de carte pentru copii.

Mamelor care mi-au scris de-a lungul iernii despre tot felul de balauri care s-au perindat pe căile respiratorii ale copiilor, le reamintesc că “socățela” 🙂 e un excelent prilej de tonifiere a sistemului imunitar și a arborelui bronsic. Acesta este articolul meu despre soc ca plantă medicinală.

Nu folosesc pentru socata mea drojdie de panificatie, e o pacoste crescuta pe un pat de azot si de potasiu. Nu folosesc nici zahar, nici brun, nici mega brun, nici giga brun. Uite  AICI de ce nu. In cartea mea, Simplu2 am explicat si pentru copii procesul de obtinere a zaharului rafinat si efectele acestuia in corp,va recomand sa le cititi.

Dr. Doru Laza m-a invatat reteta asta simpla, eu am modificat-o in timp si facem in fiecare an profilcatic si terapeutic cura cu socata fara zahar si fara drojdie. In primele zile este neacidulata, dar daca o lasati in sticle la frigider cateva zile, o agitati in fiecare zi si deschideti capacul, apoi il puneti la loc, incepe sa se aciduleze.

Ajutoare de nadejde la cules. (2013)

Pavel la cules de soc (2014)

Ajutoare de nadejde la cules. Pavel (2014)

M+P2+socul cules de P1= vitamina L

Acestea fiind scrise, sanatate si sus paharul! 🙂
Număr afişări : 32.182

Distribuie: