Minuni din grădina mea “sălbatică”

Vizualizări: 7.024

Până să particip în 2015 la seminarul organizat de Mimi Walter, despre plante din flora spontana, ca orice posesor de gradină din societatea modernă, tundeam în disperare iarba din curte, la concurență cu proprietarii terenurilor de golf.

Dupa seminar am reorganizat curtea și, in colturile lăsate “in salbaticie”, am plantat cartofi în fân (vorba vine “plantat”, ca nu depui niciun efort, îi așezi și-i acoperi), tufe de fructe de pădure la rădăcinile cărora am pus pietre și bolovani, dupa sugestiile de permacultura primite de la Mimi și au crescut căpșunii, gălbenelele, coacazele, zmeura, murele și ciupercile parasol de zici că-s modificate genetic! N-am mai tuns iarba decat o dată pe an. Mi-aș cumpara și-o coasă de-aș mai găsi pe-aici. 🙂

parasol

In gradina casei mele, aparut-au usurele! Parasol, @ Cristela GEORGESCU 2015

In gradina casei mele, aparut-au usurele! Parasol, @ Cristela GEORGESCU 2015

Rezultatul? Am parte din nou (!) de plante medicinale uimitoare, de rame grasunele si de albine frumoase si vioaie, ca disparusera cu totul. Iata splendoare de trifoi rosu aparut ieri, manca-l-ar mama de baiat frumos, ca nu mai are nimeni in satul nostru asa ceva in gradina!

Trifoi rosu, @ Cristela GEORGESCU 2016

Trifoi rosu, @ Cristela GEORGESCU 2016

Dupa ce culeg albinele tot polenul, mancam si noi o floricica si punem una-doua frunze in suc, la blender (culegeti intotdeauna cu mila si masura, nu secatuiti natura, mai lasati putin si pentru ea, dar si pentru restul vietuitoarelor!). Ca aveti sau nu gradina, va recomand o cartulie inimoasa (subtirica, nu va speriati! 🙂 ) din care sa le explicati copiilor “curiozitatile” Naturii. Va promit ca veti trai in recunostinta fata de vietati pe care le-ati (poate) desconsiderat, de exemplu râmele sau viespile … Se numeste Paradisul Meu si este scrisa de o  minune de om, Heinz ERVEN.

albine si turtite 009

Armonie, @ Cristela GEORGESCU 2016

Haiducii mei sunt foarte interesati de tot ce inseamna natura in forma ei “salbatica”, nealterata de interventia Omului – Maestru Manipulator. Nu putem face dar mai potrivit copiilor, decat decontaminarea de frici si sentimente “gratuite” de agresiune fata de: apa rece – “ca ne imbolnavim”, mersul descult – “ca ne doare burta sau ne intepam”, insecte – “ca ne ataca”, plante gen urzica – “ca sunt periculoase” etc, etc. Aduceti in inimile, familiile, vietile si cuvintele voastre ARMONIA si nu uitati ca nimic din jurul nostru nu s-ar comporta aparent agresiv, daca nu am atrage acest lucru. Atragem de la exterior ceea ce vibram la interior, in gandurile, cuvintele si faptele noastre. Vibrati armonios si copiii vor face la fel, iar Natura va raspunde pe masura.  Uite:

Rosie cu Vitamina L, @ Cristela GEORGESCU 2015

Rosie cu Vitamina L, @ Cristela GEORGESCU 2015

Mai tineti minte anagrama manifest despre care v-am povestit în articolul despre drama de la Colectiv, ”Bat clopotele pentru România”, Romania = Armonia?

Iar de-aveti chef sa va scufundati dincolo de suprafata lucrurilor într-ale stilului de viata sanatos si autentic, cititi din cand in cand site-urile Hrana Vie sau Elena Nita Ibrian, ambele ingrijite cu (prea multa, zic eu) discretie de Mimi Walter! Cei care nu o cunoasteti inca pe Mimi, dar aveti cartea mea, Simplu (1), o puteti intalni cu numele ei “adevarat”, Mihaela Walter, in calitate de autor al Cuvantului de încheiere. Multumesc Mimi, pentru tot ce daruiesti si pentru tot ce am invatat de la tine!

Cu Vitamina L,
Vizualizări: 7.024

Distribuie: