Oh, Doamne, nu mai sunt copil!

Vizualizări: 3.092

Când ești părinte, zilele sunt lungi, dar anii sunt scurți.

Poate pare că scriu povești pentru cititorii blogului, dar de fapt le scriu pentru mine în primul rând. Pentru că uit prea repede. Uităm prea repede. Și e nevoie să ni se reamintească. Des. Ăsta deci, nu e un articol, e un discret ciocănit la ușa conștienței.

Nimeni nu  ne avertizează că azi poate fi ultima zi în care copiii noștri ne mai solicită participarea la ritualurile copilariei: cel de noapte bună, cel de smotoceală, cel de spus povești în timp ce mama întinde la plăcinte sau în timp ce tata se bărbierește, cel de jucat de-a bebelușii, de-a călăritul pe spatele nostru, cel de pupat la despărțire și cine știe ce alte ritualuri are fiecare familie…

N-am ajuns încă acolo, dar simt că se apropie. 🙂 Ăsta e motivul pentru care nu (mai) sunt atât de promptă în a răspunde la telefon sau la emailuri, nici atât de activă pe blog și nici nu organizez atâtea evenimente câte mi-aș dori în țară. Că tot veni vorba de conferințe, Timișoara 04 martie (Sănătate prin propria putere) și Constanta 13 mai (Pentru tine, copil iubit!) sunt ultimele mele conferințe în alte orașe, apoi ne vom întâlni doar la București și mulțumesc că sunteți atât de înțelegători și îmi permiteți să vă (re)văd chiar și așa.

Zilele sunt lungi, dar anii sunt scurți…

Ne prinde ieri întunericul prin pădure. Ultima frontieră, un versant abrupt pe care îl “atac” de-a bușilea, orbecăind prin zăpada. Pavel și Petru, sfidează panta de 50 de grade și se-avântă precum două capre de munte, cu chiote entuziaste. Contaminat de mine, Călin anunță:
– Pavel, Petru, nu mai înaintați niciun pas fără noi! E noapte și nu se știe ce e sub zăpadă!
– Oh, Doamne, protestează Pavel, doar nu mai sunt copil!
– Da! Și nici eu bebeluș, țipă de colo Petru cât îl țin plămânii.

Nu văd nimic în bezna de afară, dar simt privirea lui Călin spre mine, ca un urias semn de întrebare. “Zilele sunt lungi, dar anii sunt scurți”, îi transmit telepatic și continui urcușul cu o oarecare nostalgie…

O copilărie fericită înseamnă SOARE pentru întreaga viață - © Cristela GEORGESCU 2017

O copilărie fericită înseamnă SOARE pentru întreaga viață – © Cristela GEORGESCU 2017
Vizualizări: 3.092

Distribuie: