Cel mai frumos cadou de Crăciun

Autor: Octavia GRECEANU, fondator dăscălim.ro

Data: 01-Dec-2016

Suntem într-o perioadă în care cu toții ne dorim să găsim cele mai necesare, drăguțe și potrivite cadouri pentru cei pe care îi iubim. Simbolul Crăciunului este fără îndoială dăruirea, nu atât a unor obiecte, cât mai degrabă, cred eu, a bucuriei, magiei și speranței. Cel mai bun sfat: oferiți-le celor dragi nu neapărat obiecte, ci concentrați-vă pe experiențe. Studiile științifice au arătat că nu numai că sentimentul de fericire asociat cu respectivul cadou durează mai mult atunci când este vorba de o experiență, ci îmbunătățește și relația respectivă semnificativ.

Anul acesta Moș Crăciun a venit mai devreme și mi-a adus în dar conferința Cristelei „Nu îți face griji”. A fost un eveniment minunat în care am avut parte de momente frumoase, care m-au inspirat și bucurat și am beneficiat și de lansarea cărții „Simplu 2- versuri hrănitoare”.

Dacă am învățat ceva de la Cristela, este că hrana nu este ceva banal, este chiar mai mult decât combustibilul vieții, este o parte din noi căreia e benefic să îi acordăm atenție. Dar nu atât de multă încât să ne acapareze toată energia. Este important să existe un echilibru fin între atenție pentru bunăstarea fizică și pacea interioară venită din siguranța că hrana este indispensabilă, dar nu mai importantă decât sufletele noastre împăcate, înconjurate de afecțiune și bucurie. Îi citesc blogul Cristelei încă de acum 5 ani, când copilul meu era încă în burtică și am crescut o dată cu el. Atunci când apar copiii, cred că prima noastră grijă este să le dăm, să fim siguri că au tot ce le trebuie. Plânsul bebelușului care este atât de des în mod normal în prima perioadă a vieții sale ne pune mereu pe gânduri: „Am făcut tot ce trebuia?” Simt că focalizarea mesajului Cristelei a trecut de la abundență în alimente hrănitoare și sănătoase la abundența spirituală care este complementară alimentației sănătoase.

Am citit recent că finlandezii au tradiția de a-și dărui cărți de ajunul Crăciunului pentru a le citi de sărbători și mi se pare cel mai frumos lucru din lume. „Simplu 2” m-a inspirat în această perioadă specială pentru că mesajul aceste cărți este profund autentic: Să renunțăm la lucrurile complicate, pregătirile nesfârșite care ne lasă fără energia și bucuria de a trăi sărbătoarea, grijile și preocupările pentru aparențe și părerile celor din jur. Să ne întoarcem la ce este esențial, la lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți și care nu depind de contul din bancă.

Atenție!! Aceasta nu este o carte de bucate. Este mai degrabă un amestec între lecții de viață, timp de calitate cu cei dragi și bucurie pentru papilele gustative sufletești și trupești.

Cel mai frumos cadou de Crăciun este bucuria de a ști că avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiți, ne avem pe noi înșine și avem puterea de a schimba lumea. Vă doresc nu liniște și pace, ci entuziasmul, bucuria și forța care mută munții din loc! E simplu! Dați la o parte tot ce vă împovărează și veți rămâne cu destule resurse pentru lucrurile care contează cu adevărat. Crăciun fericit!

Octavia GRECEANU, fondator dăscălim.ro

Numar afisari: 10