Scurt jurnal de călătorie la Școala Internațională a dr. Robert Morse

Vizualizări: 3.375

Pe 19 octombrie am zburat spre Florida, SUA, la Școala Internațională de Detoxificare Regenerativă a medicului naturopat Robert Morse, pentru o specializare suplimentară intensivă în iridologie clinică și protocoale fitoterapice, dar și pentru o întâlnire personală cu spiritul înalt al dr. Morse.

Ușoară n-a fost decizia de a sta 12 nopți la distanță de căminul meu, vezi bine, căci de cei 2P nu m-am despărțit până acum mai mult de două nopți. Am plâns ba în hohote, ba pe-nfundate până am ajuns la destinație, apoi am intrat în energia soarelui, a fructelor tropicale, a prietenilor dragi cu care m-am revăzut, a studiului și … mi-am schimbat perspectiva. 🙂

Fruits, berries and melons @ Port Charlotte, Florida, USA - Cristela GEORGESCU 2019

Fruits, berries and melons @ Port Charlotte, Florida, USA – Cristela GEORGESCU 2019

Și a urmat marea întâlnire! La 70 de ani dr. Morse are o energie fascinantă! Cu ea reușește să susțină o sală cu sute de oameni veniți din toate ”colțurile” Pământului!…. Totul se filmează și va fi folosit ca material didactic pentru cursurile online.

A început!

A început! Sorb fiecare cuvânt.

Cînd ne-am îmbrățișat și am schimbat câteva cuvinte am simțit că există clipe în care visele devin realitate și pe care le-ai dori să dureze o veșnicie (și tu să nu leșini cumva!) Am simțit că există stări care te fac să simți că tot ce ai jertfit, tot ce ai suferit, tot ce ai căutat și ai găsit – MERITĂ. Există mesaje divine care ne asigură că Dumnezeu e aici, printre noi și în noi, că suntem iubiți, ghidați și ocrotiți, că totul se întâmplă spre binele nostru suprem. Și mai ales că ceea ce e e menit, e înlesnit!

Am trăit clipe unice și m-am simțit răsplătită generos de Univers! Aceștia sunt doi dintre mentorii mei iubiți; recunoștința și fericirea mea nu poate fi cuprinsă în cuvinte: de la ei am învățat în ultimii șapte ani să descifrez mesajele corpului, să fac rapid conexiuni, să gândesc simplu și clar, să nu acționez niciodată din context de frică și de ”boală” atunci când vine vorba de procesul de înțelegere și de refacere a sănătății.

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! - Dr. Robert Morse, Dr. Sorina Soescu, Cristela Georgescu 2019

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! – Dr. Robert Morse, Dr. Sorina Soescu, Cristela Georgescu 2019

Dr. Morse insistă ca în vindecare să nu complicăm lucrurile și să ținem cont că există doar două aspecte ale chimiei: acid (degenerare) și alcalin (regenerare). Când învățăm să le utilizăm pe amandouă cu măiestrie, ne bucurăm de echilibru în toate planurile vieții.

Există alimente creatoare de aciditate (care produc inflamații) și alimente creatoare de alcalinitate (care curăță și fortifică). Există gânduri, emoții, relații creatoare de aciditate (care ne rod pe interior) și gânduri, emoții și relații creatoare creatoare de alcalinitate (care ne videcă și ne fac să înflorim).

În cazul meu, după aciditatea produsă de aproape 36 de ore de zbor pline de provocări neprevăzute, dar și de suprasolicitarea subestimată a primei despărțiri de lungă durată și de lungă distanță de iubiții mei băieți, am simțit că mă regenerez în atmosfera alcalină creată de dr. Robert Morse, alături de suflete minunate: dr. Sorina Soescu și câțiva români frumoși și buni (Anemona, Doina, Bogdan).

De la dreapta la stânga: Anemona, Doina, Bogdan, Sorina, Cristela

De la dreapta la stânga: Anemona, Doina, Bogdan, Sorina, Cristela

Când ne-a văzut alianiați, dr. Morse a exclamat: ”Go, Romania! Go!” 🙂

Go Romania! - Cristela GEORGESCU 2019

Go Romania! – Cristela GEORGESCU 2019

Zilele de curs sunt intensive (dr. Morse are și dăruiește atâta energie și încredere!) zeci de analize de iris și studii de caz, informație care îmi produce un fel de focuri de artificii în creier.

Zilnic ascult și văd pe viu cazuri grave, vindecate. Cel mai mult mi-au atins inima și mi-au făcut mintea să explodeze de recunoștință și de respect, cazurile unor bebeluși, nou născuți prematur, copii mai mici sau mai mari și ale mamelor lor. Ei au biruit împreună invaliditatea (de multe ori cauzată de ignoranța medicală) și au redevenit ființe cu capacități normale și care se bucură de viață, cu sprijinul și cu cunoașterea primite de la acest medic iubitor al umanității.

Dr. Morse considera iridologia (analiza irisului) cea mai bună unealtă pentru a pătrunde în universul interior al organismului uman. Nu este o metodă de a diagnostica ”boli”, pentru că – în primul rând – bolile nu există. Ele sunt doar etichete/nume date unor simptome, care la rândul lor sunt doar manifestări ale corpului conform principiului cauză – efect. Irisul ne arată în timp real în ce stare se află celulele care alcătuiesc organele corpului nostru: acut (acidoză= inflamație), subacut (stare de hiperfuncționalitate), cronic (stare de hipoactivitate), degenerativ (cancer).

Iridiologie Clinică - Cristela GEORGESCU 2019

Iridiologie Clinică – Cristela GEORGESCU 2019

Voi adăuga în practica mea de echilibrare holistică a organismului această metodă complementară, alături de biorezonanță Organetik și de detoxificare celulară regenerativă (care știti deja, e altceva decât conceptul fancy de detox, citește AICI).

Zilele de curs sunt solicitante, dar fascinante. În timpul zilei ne dregem cu fructe locale.

Ananas proaspăt cules - Cristela GEORGESCU 2019

Ananas proaspăt cules – Cristela GEORGESCU 2019

Sau cu smoothie.

Dieta regenerativă - Cristela GEORGESCU 2019

Dieta regenerativă – Cristela GEORGESCU 2019

După curs ne reîncărcăm bateriile în natură. Într-una din zile am vizitat livada cu fructe tropicale a lui Matthew Reece, expert în permacultură, îl găsiți pe YouTube.

Bananieri

Bananieri

Are peste 40 de tipuri de fructe, 60 de soiuri de mango, 15 soiuri de banane, 10 soiuri de jackfruit și multe alte fructe tropicale. Și mai are și doi copii mici care se cațără desculți prin pomi și care îmi amintesc de cei 2P și mă fac să mă topesc de dor!… 🙂

Bananieri în floare

Bananieri în floare

La sfărșit de săptămână am vizitat piețele cu ”prospături”. Și în America zileleor noastre (mai) există piețe ca cele din copilăria mea…

Piață locală, Florida, USA - Cristela GEORGESCU

Piață locală, Florida, USA – Cristela GEORGESCU

Fructele sunt alimente care – pe lângă faptul că au cele mai înalte proprietăți nutritive și hidratează (despre astea am vorbit în cartea mea, Diversificarea, pur și simplu) – au și cea mai mai mare încărcătură electrică. Când fructele sunt bune, n-avem nevoie de mult pentru a ne sătura.

Fresh Organic Market Florida - Cristela GEORGESCU 2019

Fresh Organic Market Florida – Cristela GEORGESCU 2019

Avem nevoie de electricitate, sistemul nostru nervos este ”firma de electricitate” din corp.

Cât de bine ne descurcăm fără curent electric, putem lesne vedea în casele noastre, atunci când e o pană de curent.

Cât de bine ne descurcăm fără electricitate în corpurile noastre putem la fel de lesne observa după modul în care noi și cei din jurul nostru reacționează și fac față la stres, la provocări, după suferințele corpului care au (și) o cauză neurologică: diabet tip II, tulburări de somn, infertilitate, tulburări de atenție și de concentrare și multe, multe altele…

Îmi creez de câteva ori pe an ocazii în care să găsesc și să consum minim 2 săptămâni doar fructe pline de soare (una dintre ele este o cură cu pepene în România) = baterii. Am o zi pe săptămână în care mănânc doar fructe, sau doar suc proaspăt stors. Zilnic țin post negru minim 14 ore (de la 6 seara la 8 dimineața sau chiar mai târziu, am detaliat AICI).

La vânătoare - Cristela GEORGESCU 2019

La vânătoare – Cristela GEORGESCU 2019

Întrebarea relevantă nu este de ce corpurile noastre încă suferă și încă sunt în dezechilibru, dacă tot facem aceste lucruri? Fiecare corp are ritmul și puterea lui de curățare și de regenerare, funcție de gradul de degradare în care se află, de cât timp a fost abuzat, cu ce substanțe și în ce fel, dar și de tipul de constituție genetică (istoricul ereditar). Așadar întrebarea relevantă este: am mai fi avut ocazia să ne bucurăm de viață pe acest pământ dacă nu introduceam și nu respectam această disciplină? Care ar fi fost calitatea vieții?

Fructe pentru sistemul endocrin - Cristela GEORGESCU 2019

Fructe pentru sistemul endocrin – Cristela GEORGESCU 2019

Nu ne putem aștepta să continuăm să facem lucrurile care ne-au slăbit și să ne însănătoșim doar înghițind pastile sau eliminând părți din corpul nostru.

Trebuie să recunosc că nici legumele tip fruct (cele care cresc deasupra pământului, deci) nu m-au dezamăgit. Niciodată nu m-am gândit că armonia și frumusețea alimentelor naturale se manifestă chiar și în resturile rămase de la pregătirea unei mese…

Resturi - Cristela GEORGESCU 2019

Resturi – Cristela GEORGESCU 2019

În ultima zi am fost la clinică, pentru o întâlnire și un interviu cu dr. Morse (care, după ce îl traduc, va fi publicat pe canalul meu YouTube și aici pe site, vă rog să vă abonați la Newsletter ca să primiți știri). În mașină, în drum spre clinică, recapitulând în minte suișurile și coborâșurile călătoriei mele de vindecare, am văzut pe autostradă un panou gigant cu următorul mesaj (divin): ”Cât de puternic ești se vede din felul în care te ridici după un eșec.” N-am apucat să-l prind în fotografie.

Waiting for Dr. Morse - Cristela GEORGESCU 2019

Waiting for Dr. Morse – Cristela GEORGESCU 2019

Apoi, așteptându-l pe dr. Morse, ochii mi-au picat pe un mic tablou cu alt mesaj (divin): ”Dacă dieta este greșită, medicamentele sunt inutile. Dacă dieta este corectă, medicamentele nu sunt necesare.” Aș adăuga la acest proverb ayurvedic: ”cu atât mai puțin hormonii artificiali”.

Mesaje Divine - Cristela GEORGESCU 2019

Mesaje Divine – Cristela GEORGESCU 2019

Am părăsit Florida plină de recunoștință și de învățăminte.

Această călătorie mi-a arătat că există în fiecare corp o chimie a păcii, iar ea este începutul și temelia fericirii și a sănătății noastre și nu obiectivul suprem, final.

Ca să rămâi sănătos și să te bucuri de viață, e nevoie să creezi permenent în tine chimia păcii. Nu doar când interacționezi cu familia, cu cunoscuții și necunoscuții, cu șeful sau cu subalternii. E nevoie de pace când mănânci, când dormi, când smulgi buruienile din grădină, când cânți, când gătești, când respiri, când te speli pe dinți, când ți se pierd fără urmă bagajele, când se anulează zborurile, când pică internetul sau când crapă hard discul computerului…

Actualmente pacea noastră interioară este sclava circumstanțelor exterioare. Dacă în jurul nostru e ”liniște și soare”, n-avem nicio problemă. Dacă ”tună, fulgeră, plouă sau e cutremur”, s-a zis cu pacea.

Când depindem de ceva exterior pentru binele interior, se cheamă că suntem sclavi. Se poate aboli situația asta, în primul rând conștientizând-o, apoi cu puțină disciplină fizică, mintală și alimentară care ne permite să ne delimităm de obiceiurile, de relațiile, de gândurile și de alimentele creatoare de agitație, cu alte cuvinte de toate energiile acide care ne fac să ne comportăm ca o băutură acidulată! 🙂

Pace inimilor noastre și iubire vă trimit tuturor, căci ce altceva aș putea, întoarsă din această atmosferă?…
Vizualizări: 3.375

Distribuie: