Sunt bolnav, ce să fac?

Număr afişări : 3.453

”Mă simt rău!”, mă plângeam acum 20 de ani în cabinetul unui formidabil om și diagnostician, profesor doctor Tiberiu Turculeț, medic specialist medicină internă, cu competențe în homeopatie. ”Gândești rău…”, a răspuns cu căldură și s-a lăsat ușor pe spate în fotoliul vechi.

La cei peste 70 de ani pe care îi avea, era ager și plin de vitalitate! Iar steluțele din privirea lui sfredeleau ceața provocată de panica și de confuzia din mintea pacientului. A fost pentru mine și primul medic care în cadrul anamnezei s-a arătat interesat de profilul psihologic al pacientului. Am luat aminte la ce avea să mă învețe, chiar dacă nu pătrundeam atunci în profunzimea cuvintelor sale și nu vedeam legătura cu mine neapărat. Am păstrat totul într-un sertar al minții, cu încredințarea că nimic nu e întâmplător, că fiecare persoană din viața noastră e un mesager divin și că nimic nu e în zadar. Pe măsură ce au trecut anii și paginile materialelor de studiu prin mâna mea, s-au limpezit în practica directă toate îndrumările pline de înțelepciune și de bunătate ale acestui medic… I-aș dărui flori, dacă l-aș mai putea întâlni. Dar cum nu mai am această posibilitate, vi le dăruiesc vouă, împreună cu reflecțiile unei minți pusă în slujba inimii.

Ce să faci dacă ești bolnav sau dacă te simți rău = gândești rău:

1. Încetează să vorbești despre ”boala” ta.
Irosești energie vitală pe care ai putea să o folosești pentru recuperare.

2. Încetează să te mai gândești la ”boala” ta.
Hrănești inutil un gând ucigaș.

3. Mergi la un medic competent, omenos și care nu te înfricoșează.
Lasă-te călăuzit de un medic care îți dă putere și care înțelege conexiunile dintre părțile componente ale corpul fizic, precum și pe cele dintre corpul fizic, gânduri, sentimente, atitudine, obiceiuri de viață. Dacă nu știi cum să alegi un medic pentru corpul sau pentru copilul tău, citește din cartea mea Diversificarea, pur și simplu cu prefață de dr. Sorina Soescu, capitolul ”În căutarea medicului potrivit” (pag 75-77). Înlocuiește cuvintele ”copilul meu” cu ”corpul meu”.

4. Nu poți transforma “boala” în sănătate, dar poți renunța să întreții ”boala” ca să re-creezi sănătatea.
Peste tot pe acest Pământ există milioane de oameni care au trăit vindecarea în momentul în care au început să își schimbe gândurile… Mintea și gîndurile emise de ea sunt un instrument eficient în procesul de vindecare. O minte antrenată, va fi un slujitor loial. Atenție însă! Mintea ne va sluji și va excela în direcția în care este antrenată zilnic, în fiecare clipă: dacă o antrenăm să gîndească dezastre, catastrofe, decepții, eșecuri, tristețe, frică – de ele vom avea parte. Dacă o antrenăm să vadă și să transmită corpului că în fiecare clipă suntem iubiți, ghidați, ocrotiți, că orice întâmplare pe care o trăim este o experiență de care aveam nevoie și intenționată spre binele nostru suprem, că fiecare moleculă din care suntem alcătuiți este în armonie cu vibrația naturală și cu Legea Divină, că putem face imposibilul posibil și că nu e nevoie să credem o iotă de la cei care ne spun că nu e posibil – atunci de aceste experiențe împlinitoare și eliberatoare vom avea parte.

5. Iartă.
Iartă-i pe toți cei pe care crezi că nu merită să-i ierți și pentru care ai construit în inima ta o cameră de tortură sau o sală de judecată. A ierta nu înseamnă că esti de acord cu ceea ce ți-au făcut, nici că de a doua zi trebuie să îi inviți în oraș la masă sau la tine acasă. Înseamnă doar că renunți să îi mai acuzi/răstingnești/ucizi zilnic cu gura, cu inima și cu mintea ta.  În acest fel îi eliberezi pe ei și te eliberezi pe tine, inclusiv de rolul de torționar sau de cel de victimă.

6. Râzi zdravăn, cu poftă, cu lacrimi, măcar o dată pe zi.
Râzi și de tine, nu te lua prea în serios cînd o dai în bară. 🙂 Râzi! Umorul (nu bășcălia tipic dâmbovițeană) are un efect spectaculos asupra sistemului imun și asupra creierului, iar creierul controleaza vibrația întregului corp. Nicio “boală” nu poate exista într-o vibrație sănătoasă (de aceea și spunem că nu există copil bolnav în familie sănătoasă).

7. Protejează-ți imunitatea la toate nivelele.
Învață să spui ”Nu!” fără să te justifici. Imunitate înseamnă ce permit și ce nu permit să intre în corpul meu fizic, în suflet, în inimă, în minte, în câmpul meu energetic. Deja știm (și ne protejăm de asta) că orice energie electromagnetică care se află în dizarmonie cu frecvența naturală a Pământului poluează mediul natural și ne afectează sănătatea. Ei bine, nu doar telefoanele mobile, apartele Wi-Fi, firele de curent electric din pereți sau instalațiile solare de pe case emit acest gen de radiații. Chiar dacă ochiul nostru nu vede, totul e în mișcare, totul vibrează. Este o lege a naturii. De aceea este important să alegem ce și cui permitem să intre și să influențeze viața și energia noastră. De aceea e important să ne protejăm de orice tip de poluare. Nu contează ce zice lumea pentru că alegem ne apărăm: o cetate întărită nu e neapărat o cetate inamică.

8. Fii în comunicare cu corpul tău.
Folosește afirmații, exerciții de recunoștință și/sau tehnica EFT. O afirmație, ca și o rugăciune, rămâne o simpla recitare mecanică a unor cuvinte, dacă nu e însoțită de imaginarea rezultatului ca fiind deja obținut și de  trăirea fiziologică a stării pe care ți-o dă imaginea și gândul că ai obținut deja acel lucru.

Un zâmbet 🙂 și-o floare,
Număr afişări : 3.453

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Iubita mea Cristela, ma bucur enorm de mult ca te regasesc pe blog dupa vacanta de vara si iti multumesc din suflet pentru minunatul (ca intotdeauna!) articol pe care l-ai scris, mereu pe sufletul meu si mereu la fix!
  Fara sa te retin prea mult, as dori sa te intreb ce parere ai despre noua tehnologie 5G cu undele careia suntem deja bombardati si ce am putea face sa ne “aparam”, chiar daca deja mi se pare imposibil… Dar stiu in sufletul meu ca imposibilul poate deveni posibil.
  Multumesc din suflet!
  Cristina

 2. Dragă Cristela,

  Minunat articolul tău. Pozitiv, optimist, puternic, înțelept! Multumesc!

  Devin eu însămi mai curajoasă, mai pregătită pentru viață citindu-te și mă ating pe suflet cuvintele tale.
  Îți sunt recunoscătoare, profund recunoscătoare.

  În cu totul altă ordine de idei, vreai să -ți spun că azi am descoperit cine este soțul tău. Habar n -aveam… Azi însă am avut curiozitatea, izvorată nu stiu de unde …de a căuta pe google ” Călin Georgescu “. Am descoperit fascinată un om EXTRAORDINAR!!! MINUNAT!!!

  Am ascultat vreo 3 din interviurile lui la TVR, i le -am arătat și sotului meu și suntem încântați de discursul lui. Poate nu vei crede, dar cuvintele lui sunt întocmai gândurile și părerile noastre despre România, lume, spiritualitate, biserică, etc.etc.

  Vă iubim pentru ceea ce sunteți AMÂNDOI!

 3. Buna Cristela,
  Ma bucur sa pot iar sa caut zilnic “cum ne mai iubeste Cristela azi”.De mult voiam sa zic vreo 2 cuvinte despre sotul tau, dar nu am avut ocazia, ma leg de mesajul de mai sus 🙂
  Il urmaresc pe sotul tau dinainte sa “te cunosc” pe tine, iar dupa ce te-am aflat mult timp nu am facut legatura…pfff.
  Asa alianta intre 2 oameni rari…mai rar. :). Cum facem sa va multiplicam?
  Cu drag…..

 4. Bună ziua draga noastră.
  Vreau să te întreb cu ce sau cum ne putem proteja de radiațiile electromagnetice. Multumesc pentru ceea ce faci.
  Cu recunoștință,
  Aurelia.

  1. Aurelia draga, multumesc pentru intrebare. Exista multe indrumari in acest sens pe internet. Exista lucruri pe care le putem face si unele pe care nu le putem face. In afara de reguli de igiena minima gen – televizorul si alte aparate sa nu stea in stand by pe parcursul zilei sau al noptii, inchidem telefoanele si modemul de wi-fi, scoatem din priza tot ce se poate noaptea, eu folosesc diverse produse pentru neutralizarea radiatiilor electromagnetice produse de firma de la care am si aparatul de biorezonanta cu care lucrez. Folosesc de peste 1 an pentru telefonul mobil, pentru firele de curent electric din toata casa (sau din camera de hotel), pentru panourile de energie solara, pentru orice aparat wireless, pentru radiatiile din afar acasei. Unele sunt mai scumpe, unele mai accesibile etc. Daca te intereseaza putem discuta mai multe in particular. Le voi prezenta si aduce cateva si pe siteul meu in curand, pentru cei interesati.

   Cu pretuire,

Care este opinia ta?