Ultima strigare, nu sunt de vânzare!

Vizualizări: 0

Sunt aproape cinci luni de când am renunțat să mai scriu/intru pe Facebook (FB). Am explicat atunci, de ce am ales să plec – AICI.

M-am mutat pe MeWe (care e gratuit pe viață, nu folosește date personale, nici publicitate, nu îmi bagă în Newsfeed nimic din ce vrea el, nu cenzurează și are o energie a păcii și a simplității). Mă bucur să fiu pe MeWe în legătură cu aproape 5000 de urmăritori, dintre care 3000 au venit chiar în luna august (multumesc pentru încredere)!

Profilul actual de FB a mai rămas deschis doar pentru a posta prin intermediul unui Admin, scurte anunțuri organizatorice până la finalul 2020.

După cinci luni fără FB, nu am observat NIMIC ”rău” în viața mea personală și profesională, din contră: am avut doar de câștigat pe toate planurile. Confirm că toate motivele pe care le-am auzit despre de ce nu e bine să pleci de pe FB & Co – sunt mituri și justificări ale zonei de confort.

Facebook VINDE profilurile noastre de utilizator. Fac prinsoare ca 90% dintre cei care mă urmăresc aici nu știu sau nu au înțeles cum vine asta și ce efecte are. Poate nici nu vă interesează, înțeleg. Am trecut și eu pe acolo.

Directorul Departamentului Confidențialitate de la firma Apple și-a exprimat nemulțumirea deunăzi (AICI articolul din care am tradus): ”Șefii Facebook au spus clar că intenția lor este să strângă cît mai multe date cu putință prin intermediul produselor lor sau ale altor parteneri, pentru a alcătui și vinde apoi profile amănunțite ale utilizatorilor lor. Iar această desconsiderare fată de confidențialitatea datelor utilzatorilor lor se extinde și include tot mai multe dintre produsele lor.”

Eu am renunțat să mai intru pe FB în august, revoltată de cenzură. Dar am închis contul abia în decembrie, șocată de ignoranța cu care am tratat faptul că sunt un produs de vânzare.

Când aud acum justificări precum ”Nu am nimic de ascuns” (de parcă despre asta este vorba), ”Doar țin legătura cu prietenii” (de parca până la FB eram separați de prieteni), ”Am nevoie de FB pentru business” (de parca valoarea ta umană sau profesională ti-a creat-o FB, nu ceea ce ai în cap și în suflet), am profundă înțelegere și compasiune pentru acest stadiu de ignoranță și inocență. La fel am justificat și eu o vreme lălăiala, în timp ce ei se dezmățau pe nesimțite cu datele mele private.

Am închis definitiv paginile și profilul meu FB. Chiar de Moș Nicolae mi-am luat o mare porție de eliberare! Am mai zăbovit lunile astea pentru voi și acum fac o ultimă strigare: dacă doriți să păstrăm legătura, vă aștept pe MeWe platformă cu acces gratuit (doar MeWe Premium costă). Dacă nu, atunci ne vom reîntâlni cumva, dacă viața va considera că e spre binele nostru ca acest lucru să se (mai) întâmple.

Sunt recunoscătoare pentru timpul petrecut împreună pe Facebook, chiar dacă nu a fost întotdeauna o experiență eficientă sau sublimă, pentru că mi-a oferit lecții valoroase despre mine, despre lume, despre viață.

Sus să avem inimile!

PS: Călin nu are cont pe Facebook si pe nicio alta platforma (îl admir!). L-am convins eu abia anul asta, 2020, să îi fac profil Facebook (dar l-am închis după câteva săptămâni, risipă de energie). Aceasta a fost singura modalitate prin care FB ne-a transmis că accepta să închidă conturile false care pretindeau ca sunt și că scriu în numele lui Călin Georgescu.
Vizualizări: 0

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.

Opiniile sunt dezactivate