Pe blog un nou capitol – despre cancer

Număr afişări : 9.581

Motto: “Singura persoanǎ interesatǎ sǎ deveniţi sǎnǎtos, este numai propria dumneavoastrǎ persoanǎ!” (Dr. med. Johann Georg Schitzer)

Nu e o intamplare ca am ajuns sa fac un capitol separat pe blog despre cancer. E chiar dovada insasi a faptului ca afirmatiile despre subiect fac parte din realitate. Stiu ca titlul nu e atractiv. Pentru ca e confruntant. Cam asa e tot ce face parte din realitate. Mai stiu ca ne-am dori sa traim intr-un fel de Disneyland perpetuu, dar viata e plina de momente si situatii confruntante. Tot ce e confruntant e neplacut pentru ca ne scoate din zona calduta de confort si scuze, ne face adeseori pe noi adultii sa vedem acele lucruri care nu ne plac la noi, sa ne mascam fricile cu pretinderi si lipsa de autenticitate. Mai simplu zis, cand suntem confruntati cu lucruri care nu ne plac, ne comportam ca niste copii prinsi asupra faptului si care pretind ca nu s-a intamplat nimic semnificativ, in timp ce in realitate a avut loc o adevarata  catastrofa. Cunoasteti desigur ca adevarul doare, dar elibereaza. Asa e de fapt cu orice incercare acceptata fara murmur: e mantuitoare.

Tocmai am terminat de citit:

Autorul, medicul Neal Barnard, pe care l-am avut profesor invitat atat la Universitatea Cornell, cat si la Institute for Integrative Nutrition este pentru mine o inspiratie permanenta in privinta activismului pentru etica, cercetare, educatie si dieta vegana la orice varsta.

Sunt membru in organizatia al carei presedinte este, Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) si am posibilitatea sa urmaresc indeaproape initiativa Project Cancer (care promoveaza cum sa prevenim si sa scapam de acesta printr-o mai buna intelegere a cauzelor, in special legatura dintre nutritie si cancer si in cadrul caruia a aparut si cartea de mai sus). Ma pregatesc pentru admitere in cadrul unui alt program urias pentru care PCRM a fost laureat, program conceput de medici si dieteticieni si prin care se sustin pentru publicul interesat prelegeri despre cancer, diabet, mentinerea greutatii si/sau copii, din perspectiva efectelor salvatoare ale mancatului sanatos.

***

In copilarie si adolescenta am auzit cuvantul “cancer” de doar doua ori. Apoi, de la terminarea facultatii pana la 30 de ani l-am auzit mai des, insa doar de cateva ori. Era o boala rara, cu deznodamant prestabilit, iar lumea se ingrozea sa ii pronunte numele.

Nici azi lucrurile nu s-au schimbat dintr-un anumit punct de vedere: in continuare lumea șovăie sa rosteasca numele bolii, inclusiv unii medicii se tem sa pronunte direct diagnosticul in fata pacientilor (asa am patit si noi cu scumpa mea mama). Din celalalt punct de vedere insa, al frecventei cazurilor de cancer, lucrurile stau exact pe dos: a ajuns o boala epidemica. Si asta in ciuda informatiilor care ne permit sa schimbam atat de multe, inclusiv deznodamantul.

Pe masura ce devenim mai constienti, devenim si mult mai liberi.

Oameni buni si dragi, inainte de a mai cadea victima crezului ca efortul de constientizare asupra autenticelor interese ale industriei farmaceutice, cosmeceutice, alimentare si de aparatura medicala nu e decat o ieftina Teorie a Conspiratiei, considerati ca nu stiti mai nimic din Teoria Profiturilor. Punct.

Avem dreptul sa nu stim si mai ales sa nu stim ca nu stim. Dar avem datoria de a ne auto-educa. Nu numai copiii nostri trebuie sa creasca sanatos, dar mai ales noi, ca parinti avem datoria de a ne pastra sanatatea pentru a-i creste si sprijini. Copiii sanatosi au nevoie de parinti si mai sanatosi. E ca la instructajul care se face in avion pentru situatiile de depresurizare a cabinei. Primii care trebuie sa isi puna masca si sa se salveze sunt adultii, ca sa poata apoi sa ii salveze pe copii.

Cine a citit (cel putin) ultima carte a Dr. Colin Campbell, Whole, intelege de ce scriu cele de mai sus. La 79 de ani, Dr. Campbell se hotaraste sa dezvaluie cine conduce cu adevarat “sistemul” si lumea in care traim. Cu exemple concrete si curajoase, la care a participat personal, demonstreaza cine, de ce si cum ne vrea bolnavi, in timp ce ne serveste pe tava cu o putere subtila, aproape imperceptibila si greu (dar nu imposibil) de demonstrat iluzia ca ne hranim sanatos. Desi cunosteam de la cursurile sale parte dintre aceste exemple, marturisesc ca m-am simtit dezarmata citind acum o carte care ataca problema in cele mai intime detalii.

Batranetea si boala intr-o societate obsedata de tinerete.

Apropos de paradigmele legate de boala, inca una indusa de sistem prin acelasi tip marketing agresiv al industriilor mai sus amintite este ca boala tine de batranete si ca odata cu inaintarea in varsta, e normal sa ne imbolnavim si sa devenim clienti fideli ai farmaciilor, spitalelor, companiilor de asigurari de sanatate, etc.

Varsta are legatura cu numarul anilor, nu cu boala. Ideal este adoptam un stil de viata care sa ne permita sa traim mult si bine si cand ajungem la ultima statie de pe aceasta lume sa coboram cat mai repede. Adica sa comprimam cat mai mult perioada in care suntem bolnavi, inclusiv si mai ales in ultima parte a vietii.

Medicina alopata sustine:

“… de fapt nu au crescut atât de mult cazurile de cancer, ci datorită metodelor moderne de diagnosticare și a reducerii bolilor infecțioase printr-o igienă mai bună, tot mai mulți oameni ating o vârstă înaintată, vârstă la care cancerul se manifestă pur și simplu mai des. Însă adevărul este, că această explicație a multiplicării cazurilor de cancer de aproape 10 ori în comparație cu 1900, nu poate fi în niciun caz sintetizată așa de simplist, în condițiile în care nu oamenii în vârstă, ci în cele mai multe dintre cazuri, oamenii în floarea vârstei sunt atinși de cancer – iar în ultimul tip se constată tendința îngrijorătoare, că tot mai mulți tineri și chiar copii se îmbolnăvesc tot mai des de cancer.” (Mimi Walter, Problema cancerului astǎzi – o abordare de bun-simt,  feb. 2012)

Medicina naturală are din fericire o altă părere:

niciodată nu există numai o singură cauză a apariției cancerului, cancerul apare ca urmare a însumării mai multor factori nocivi pentru organism, iar aceste noxe, își măresc intensitatea și amploarea de la generație la generație! Tot în medicina naturală se susține: cancerul este o boală metabolică, care trebuie tratată ca o boală a întregului organism și nu ca o îmbolnăvire locală a unui anumit organ! Nu numai tumoarea este cancerul. Doar înlǎturarea prin operaţie a tumorii nu stopeaza CAUZELE care au dus la apariţia ei – de aceea şi apar, în cele mai multe dintre cazuri, recidivele!” (Mimi Walter, Problema cancerului astǎzi – o abordare de bun-simt,  feb. 2012)

Ma revolta ca boala asta secera fara mila copiii de la varste neimaginat de fragede, ma revolta ca produce un tsunami de suferinta, ma revolta ca nu avem inca taria si unitatea sa o infruntam cum se cuvine. Nu cred ca mai e vreo familie care sa fi scapat fara victime si e evident ca pretutindeni latul se strange. Mai zic unii ca am ton certaret cand scriu. Se prea poate! Am invatat in anii astia in care viata nu s-a sfiit sa ma puna la incercare ca pentru a fi tenace nu-i suficient sa fii dragut, trebuie sa te si superi, sa te revolti, inclusiv pe tine.

Un nou capitol la pagina Cuprins.

Am adunat de pe blog articolele care fac referire la cancer intr-un nou capitol al paginii Cuprins, la care voi face permanent completari si adaugiri. Le gasiti aici: Lecturi de bun simt despre cancer.

M-a impulsionat sa fac asta si un articol mai vechi al inteleptei si priceputei Mimi Walter, membru activ al Aliantiei pentru Sanatate din Germania si autor a numeroase articole despre medicina naturala, alimentatia adecvata fiintei umane si posibilitatile de redobandire a sanatatii pe cale naturala. O adevarat sora de suflet pentru familia noastra, Mimi este una dintre persoanele de la care am invatat si invatam continuu la toate capitolele vietii, nu doar sanatate si alimentatie.

Lansez invitatia la lectura integrala a articolului Problema cancerului azi – o abordare de bun simt prevalandu-ma de cuvintele unui medic si om deosebit, asa cum au fost ele culese chiar de autoare: De fapt, orice om cu scaun la cap, ar trebui să-și dea seama, că dacă într-adevăr medicina alopată ar avea cea mai vagă idee de cum se poate combate eficient cancerul, nu s-ar fi ajuns, de exemplu în Germania, în ciuda unui sistem medical foarte bine pus la punct, la situația actuală, în care cca.33% din decesele din această țară sunt cauzate de cancer!

În 1900 murea fiecare al 30-lea german de cancer, în 1910 fiecare al 18-lea, 1920 fiecare al 15-lea, 1930 fiecare al 8-lea, 1950 fiecare al 6-lea, iar în 1960 deja fiecare al 5-lea german cădea victimă cancerului! Astăzi este practic fiecare al treilea cetățean german lovit de cancer, tendință în creștere!” (Dr. Bruker – Der Gesundheitberater 3/2010).
Număr afişări : 9.581

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Draga Cristela, iti multumesc din suflet pentru efortul tau! Este o mana cereasca sa ajung pe blogul tau, dupa ce in vara, tot printr-o potrivire minunata, am ajuns la Dr Laza, care era la doar cativa km de locul unde ne retrasesem dupa diagnostic. Sunt incredintata ca in scurt timp se va retrage, lasandu-ma cu o lectie bine invatata si cu dorinta de a ajuta mai departe. Tot mai multe persoane doresc sa afle cum, dupa jumatate de an de la diagnostic, nu am simptome ale bolii. Sunt sigura ca Dumnezeu ma indruma spre informatiile de care am nevoie pentru a ma vindeca si spre vindecatorii naturali. Asa am ajuns si la cartea recomandata de tine- Nu hrani cancerul. As dori s-o comand, impreuna cu cartea ta, Simplu, in 2 exemplare. Ai putea sa imi dai un cont unde sa transfer banutii ? Adresa este … Multumiri!

  1. Draga mea Simona, eu sunt cea care iti multumeste pentru ca ai patruns in viata mea si pe blogul meu. Iti multumesc si pentru impartasirea ta. Am trunchiat mesajul tau, pentru confidentialitate (adresa). Cartea “Nu hrani cancerul!” se gaseste aici: http://www.clinicanera.ro/ro/carti si mai nou am observat ca poate fi cumparata si in format pdf, cu 15RON.

   Cartea Simplu ti-o putem trimite cu drag saptamana aceasta, este o carte vesela, primul volum. Aici este pagina ei: https://www.cristelageorgescu.ro/simplu/. In luna decembrie, la Cluj, cartea va putea insa fi “cumparata” la pretul pe care il doreste fiecare cititor, incepand de la 1 RON sau o imbratisare, in cadrul unui eveniment din Floresti. Este o ocazie pentru a le permite celor care doresc sa cumpere cartea la un pret mai mic si fara taxe de transport si pentru a sprijini doi minori din incendiul de la Clubul Colectiv – toti banutii merg spre ei, similar cu un eveniment organizat la Bucuresti.

   Te rog doar din suflet daca poti completa formularul de comanda de pe pagina de mai sus, pentru cartea Simplu 1. Plata se face ramburs, nicio grija.

   Daca imi permiti, iti recomand cateva carti minunate care te vor sprijini in intelegerea a ceea ce se intampla in organism si a cailor de actiune in orice afectiune.

   De pe http://www.centrulnatura.ro, cartile Dr. Sorina SOESCU: Pur si simplu…vindecare, Sanatate 5D, MAnualul Scolii de Sanatate 5D si mai ales Dieta in detoxifiere si De la celula la Univers. Se citesc cu inima, ai sa vezi. Te vor imputernici enorm. Si, daca nu ai citit pana acum, cartea Dr. Robert Morse: Sa traim sanatos fara toxine! impreuna cu canalul lui YouTube. De pe care, iti recomand o prelegere facuta cu inima si intitulata Pushed into Chemotherapy. Tot ce ti-am recomandat abordeaza situatiile medicale holistic.

   Cu mult drag, oricand, te sustin ca de la biruitor la biruitor!

   Cu dragoste,

   cristela

  2. Iti multumesc din suflet pentru sustinere si informatiile pretioase. Dumnezeu imi trimite in fiecare etapa, de cand am intrat in acest…proces, exact ceea ce am nevoie. Sper sa iti pot multumi personal, la vreo revedere in Cluj. Multa putere si energie pentru tot ce faci!

  3. Te imbratisez Simona draga, sa fii biruitoare! Poate ne vedem la lansarea lui Simplu2 anul viitor, la Cluj! Cu dragoste, cristela
   cristela

 2. Buna ziua,Mi-am aruncat putin ochii pe blogul dumneavoastra si v-am dat mesaj sa va intreb daca doriti un tratament naturist pentru orice tip de cancer. Acest tratament naturist vi-l impartasesc gratis si nu doresc nimic din partea nimanui in retur. Mama mea a fost diagnosticata cu cancer limfatic acum 2 ani si acum e vindecata datorita acestui tratament. Este vorba de un regim alimentar, lucruri pe care un bolnav de cancer nu are voie sa le consume, lucruri pe care trebuie sa le consume obligatoriu si modalitatea in care se face acest lucru. Este vorba de un amestec de plante, legume si fructe accesibile tuturor, probabil mai ieftin decat ar costa mancarea unei persoane normale pe zi, intr-un cuvant, un tatament foarte ieftin si extrem de eficient. Tot ce doresc este raspandirea lui pentru ca mai multi oameni sa beneficieze de el si sa se vindece. Astept sa primesc un raspuns sau intrebari din partea dumneavoastra. Numai bine

  1. Va multumesc pentru mesaj, domnule Paun. Nu doresc sa promovez nici un fel de tratamente, pentru ca nu acesta este scopul blogului, ci educatia preventiva. Daca insa cineva se va arata interesat sa urmeze calea propusa de Dvstra, va rog sa imi permiteti sa las aici adresa de email. Va multumesc pentru generozitate si va doresc sanatate intregii familii.

   Cu respect,

   Cristela GEORGESCU

  1. Domnule Paun,

   Nu voi publica al doilea mesaj al Dvstra si nici altul de aici incolo. Modul de adresare nu va face cinste si nici nu denota insanatosirea pe care doriti sa o promovati. Va invit sa va faceti un site si sa promovati tot ceea ce doriti Dvstra, folosind limbajul acid personal. Cancerul insa e o conditie acida a organismului si se vindeca cu alcalinitate. Alcalin inseamna dulce, bland, stapan pe reactii, nu noaptea emotionala din care imi scrieti.

   Mergeti in pace, comunicarea noastra se incheie aici.

   Cristela GEORGESCU

 3. Cristela, am un prieten care caută petrol dublu rafinat pentru fratele său cu cancer osos extins în tot corpul. El zice că a încercat de toate, dar sigur mai sunt soluții, doar că e în faza în care nu mai crede în nimic. Am căutat să cumpărăm din țară astfel de petrol, dar nu am găsit. Îi voi spune numaidecat de cartea „Nu hrani cancerul”, si il voi indemna sa citeasca site-ul tau.
  Daca ai vreo idee de unde putem cumpara petrol dublu rafinat…din tara sau din strainatate…
  Iti multumesc!

  Sarbatori cu lumina, pace si bucurie!

 4. Sunt interesata de regimul naturist al domnului Paun, cum l asi putra contacta.Multumesc

 5. dl paun ar trebui sa fie lasat sa-si impartaseasca experienta.Ce este rau in asta?
  Apoi, fiecare, decide ce vrea sa faca,: sa urmeze, sa cerceteze sau sa dea delete mesajului dlui Paun.
  Faptul ca nu permiteti dl Paun, ma face sa ma gandesc ca sunteti nedreapta fata de cititori, daca nu si fata de blog.
  Oameni bolnavi, nu doar sanatosi, ajung la blogul dvs si orice informatie este pretioasa. Lasati sa se transmita mesajul dlui Paun si fiecare sa judece daca sa il bage in seama ori ba..
  Imi doresc din tot sufletul sa nu fi sters mesajul Dlui Pun din motive de frica de concurenta. Din motive ce tin de bani. Altfel nu ati fi cu nimic mai buna decat industria farmaceutica.
  Educatia preventiva, de care vorbiti, este educatia inversarii procesului bolii prin alimentatie sanatoasa.
  Daca nu va simtiti amenintata de acest domn Paun, va rog sa lasati mesajul lui sa ajung la cei care doresc!

  1. Draga Crina,

   Cand gandim cu mintea cea iute la manie si judecata, in loc sa gandim cu INIMA, apar astfel de mesaje, cu supozitii superficiale si ridicole, caracteristice energiei colective din Romania: cea separarii.

   Pomul se judeca dupa fapta, iar pomul dupa roada. DAca activitatea mea este una cu interes financiar o pot spune FAPTELE mele, nu vorbele.

   Intre cei care STIU si cei care SIMT nu poate exista concurenta, pentru ca doar unii dintre ei au ceva de demonstrat.

   Nu am publicat acest mesaj din responsabilitate.

   Nu in ultimul rand, acest blog costa peste 3000 de euro pe an pentru a fi la dispozitia cititorilor, asa incat nu pot permite publicitate unor persoane si metode despre care nu am deplina cunoastere directa.

   Va multumesc pentru disponibilitatea de a manifesta cumpatare.

   Cristela GEORGESCU

 6. Am un băiețel de8 ani ,diagnosticat la6 ani cu hidronefroza gr1 rinichi stâng,la timișoara.analizele bune ,acum avem același grad,numai că pe ureterul drept se vede la ecograf urina cea ce nu este bine.sunt adepta dietelor naturiste ,s homeopatie numai că în Gorj la noi nu se pune baza in ea .. vreau sa știu și să fac ceva pt băiețel daca aceasta boala de rinichi se poate trata homeopatic ,pt că medicina alopata spune că nu se tratează…. PS din nefericire până acum nu am dat de dv .anul trecut a murit tatăl meu de glioblastom

 7. Buna ziua,

  si scuze pentru indrazneala.
  Va cer un sfat: ce considerati intelept sa fac?
  Am fost diagnosticata cu mastodinie, multi noduli la ambii sani, dar la sanul drept la ecografie se vede si o formatiune neregulata, cu aparente calcefieri, slab vascularizata, pentru care am indicatie de la 2 medici radiologi sa fac si mamografie.
  In schimb, de la un medic specialist interne cu competente ecografie, renumit in judetul nostru ca bun diagnostician si cu rezultate bune in tratarea inclusiv a unor forme incipiente de cancer, am incredintarea ca nu ar fi vorba de cancer si ca ar fi mai bine sa NU FAC mamografie…

  Stiu ca mamografia poate diagnostica mai bine decat ecografia un cancer mamar, dar am aflat si faptul ca poate provoca, prin iradiere, dezvoltarea celulelor canceroase.

  Deci,,,,,ce ati face? Ati alege sa faceti si mamografie sau ati apela la alte metode de diagnosticare? Care ar fi cele alese de dumneavoastra?

  Timpul trece, poate in defavoarea mea, nu stiu ce sa aleg.. Am 45 de ani dar si doua fetite dragalase de 5 ani si 3 ani, pe care vreau sa le pot creste in pace……

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Cu drag si cu admiratie,

  Emilia Iulia G.

Care este opinia ta?