Un snack gustos si nutritiv. Antiprimavara

Vizualizări: 7.406

Pentru ca am tot auzit recent povesti despre biata soia, va fac invitatia de a citi (sau reciti) articolul Carnea pamantului si comentariile legate de soia si laptele de soia care sunt la finalul articolului Pane sanatos si Post cu folos.

“Alune prajite” (de soia)

Insist sa imi dati o sansa, sa nu va speriati ca e vorba de soia (nu am o obsesie cu ea 🙂 ), sa cititi mai departe si poate sa incercati. Veti avea o surpriza placuta. O reteta fulger, extrem de usor de preparat, delicioasa (cu gust de alune prajite), aspectuoasa si deosebit de nutritiva. O alternativa la traditionalele alune (de orice fel) prajite care nu numai ca nu mai sunt nutritive, dar nici sanatoase, sub forma prajita. Oleaginoasele se consuma crude. De asemenea un snack foarte potrivit pentru musafiri. In ceea ce priveste copiii, aceasta gustare e potrivita abia dupa 3 ani cred, cand suntem siguri ca pot rontai foarte bine, fara a se ineca.

Ingrediente: 1 cana boabe de soia si sare neiodata sau de Himalaya. Daca va place rezultatul, puteti mari cantitatea ulterior. Eu fac din 500 gr de soia odata. Nu uitati ca soia isi mareste de 3-4 ori volumul in apa.

Mod de preparare: Se lasa soia la inmuiat 12 ore. Se scurge, se clateste si se pune la fiert FIX 30 min (nu mai mult, pentru ca se inmoaie prea tare si atunci “alunele” nu vor mai fi crocante dupa ce le scoatem din cuptor). Dupa ce a fiert se scurge, se clateste, se amesteca umeda cu sarea (ca sa se lipeasca pe boabe si sa se sareze usor). Se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa pana cand boabele devin rumene, insa fara a se arde.

Gata reteta! Daca va hotarati si incercati, va rog sa imi scrieti cum vi s-a parut! 🙂

Echipa redactionala 🙂 va doreste tihna si odihna la acest final de saptamana primavaratic. In ceea ce ne priveste speram sa reusim sa il convingem pe Pavel ce inseamna ca intr-adevar a venit primavara. Mai exact ca renul Rudolf si saniuta trebuie sa mearga la culcare pana la iarna si ca mama va exclude temporar din repertoriu cantecelul “Rudolph, the Red – Nosed Reindeer” :). Tentativele de persuasiune de pana acum au esuat, iar negocierile s-au soldat cu lungi plimbari cu sania prin casa (va rog, nu ma intrebati cum arata parchetul!) pe fundalul melodiei de mai sus …, in timp ce Pavel ne arata tacticos nasul cel rosu al lui Rudolf  si ne indeamna sa nu ne oprim: “(H)aide! (H)aide!” :), cu privirea lui demna de Antiprimavara poetului Adrian Paunescu: “Ce daca vine primavara …” ?

 P S: pentru saptamana viitoare, pe langa retete si finalul povestii despre vaccinare, pregatesc un articol care ma entuziasmeaza, despre carti si jucarii “sanatoase” pentru copii.
Vizualizări: 7.406

Distribuie: